Sterren reageren op tragedie in Florida: "Gebeden werken niet. Politici, doe jullie werk en bescherm ons tegen dit wapengeweld"

epa / ap
Na de schietpartij op een school in Florida, waarbij woensdag zeker 17 doden vielen, hebben veel Hollywoodsterren hun medeleven getoond op sociale media. Een flink deel van hen riep daarbij op tot strengere wapenwetgeving in de VS.

"Geen woorden, geen acties, geen wetten zijn genoeg totdat we deze epidemie van schietpartijen op scholen in ons land beëindigen", schreef Ellen DeGeneres. Kim Kardashian sprak in een tweet het Amerikaans Congres aan. "Gebeden werken niet, actie wel. Doe alsjeblieft jullie werk en bescherm Amerikanen tegen dit zinloze wapengeweld."

Josh Gad komt uit de buurt van Parkland, waar de schietpartij plaatsvond. "De negentiende schietpartij op een school in een jaar dat nog geen twee maanden oud is. Deze keer in mijn thuisstad. Hoeveel kinderen moeten er nog doodgaan? Hoe vaak moeten we nog aanhoren dat 'dit niet het moment is het daarover te hebben'? Tientallen? Honderden? Duizenden? Maak het ooit uit?". 

Ook Gloria Estefan uitte haar afschuw over het drama dat op Valentijnsdag plaatsvond. "Op deze dag waarop we de liefde zouden moeten vieren, is mijn geliefde Florida opnieuw slachtoffer van wapengeweld. Opnieuw een tragedie voor de geliefden van onschuldige slachtoffers wiens grootste angst zou moeten zijn dat ze hun huiswerk niet af hebben. Wat nu?"

Will & Grace-ster Eric McCormack tweette: "Ik haat wapens. Ik haat dat mensen wapens goedpraten. Ik haat de NRA. Ik haat het om kinderen doodsbang uit een school geleid te zien worden. Ik haat het dat hun vrienden dood zijn. Ik haat dat het snel weer zal gebeuren. Ik haat dat daar niets aan wordt gedaan. Wat een vreselijk klerezooi."
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Elle Devee

  De wapenwetgeving veranderen zal niet helpen zolang hun mentaliteit niet verandert. Het zijn mensen die mensen doden. Maar je moet het hen niet te gemakkelijk maken ook niet. De wapenwetgeving aanpassen zou misschien al een stap in de goede richting zijn

 • Karl kockx

  Probeer ook eens wat minder gewelddadige films te maken.

 • Rudolf Dobbels

  De Amerikanen kicken op vuurwapens. Zal daar nooit veranderen.

 • Jan Verstrepen

  Ik denk moest je nu de wapenverkoop aan banden leggen dat dat niets helpt, er zijn al zoveel wapens in omloop dat het niets zou uitmaken. Er moeten andere maatregelen getroffen worden, want wie wil moorden vindt altijd wel iets.

 • Yvo Verherstraeten

  Nooit zal dit stoppen . Er lopen veel te veel gekken los door het lakse beleid.