Ster van Olga schiet hoogte in: "Maar wat nu? Blijven studeren of voor tv werken?"

Vier
Het gaat megahard voor Olga Leyers. De jongste van de Leyers-clan is sinds haar niet te stuiten passages in 'De Slimste Mens' een hype. Columnisten bewieroken haar schoonheid en intelligentie, jongens raken kapotverliefd, voor meisjes is ze een rolmodel. "Ineens kent iedereen mij", zegt de look-a-like van de jonge Brooke Shields. De impact daarvan op een meisje van 19 is gigantisch. "Want wat nu met mij? Blijven studeren of voor tv gaan werken?"

Thuis in Hove is haar roepnaam nog altijd Ollie, daarbuiten is Olga Leyers dezer dagen The Next Big Thing. En dat allemaal omdat het jongste zusje van Dorien, Ella en Billie nu al tien afleveringen lang hardnekkig knap en ad rem zit te wezen in 'De Slimste Mens ter Wereld' op Vier, voor een miljoen kijkers. In die tien deelnames is Miss Olga Leyers oneindig méér opgevallen dan bij alles wat ze al op Ketnet en VTMkzoom heeft laten zien. Dat ze het toch eens moet uitleggen, behalve dan voor al die azijnpissers die echt geloven dat ze keer op keer de makkelijkste vragen krijgt, hoe het komt dat een meisje dat nog maar net 19 is geworden, feilloos weet wie Himmler is en in een handomdraai de trefwoorden over Cupido en Newton weet uit te roepen.

Olga: "Ik kick echt op breinsport! Weetjes weten: ik heb dat altijd leuk gevonden. Ik deed en doe niks liever dan op school alles vanbuiten leren. In het middelbaar was ik dol op geschiedenis en biologie, nu op de unief vind ik filosofie zalig. Dat heb ik van papa, ja. Ik ben niet hoogbegaafd, zelfs niet mega-slim. Maar ik heb gewoon altijd graag mijn best gedaan op school, omdat ik echt graag dingen leer en zoveel dingen interessant vind. Weet je wat ik doe wanneer ik op mijn brommer zit? Dan vertel ik graag aan mezelf wat ik allemaal geleerd heb. Repeteren van kennis: ik vind dat keitof! En als er dan een missing link is, zoek ik dat snel op en pik ik dat mee voor mijn verhaaltje."

Wenen

(stil) "Weet je waar ik nu heel hard mee worstel? Het gaat allemaal zo snel dat ik verplicht ben om mij af te vragen: 'En wat nu met mij?' Ik vrees dat ik zal moeten kiezen en kiezen is verliezen. Want ik studeer heel graag en dingen voor tv doen zie ik ook zitten. Mijn studie Rechten, die ik nu door al die aandacht al aan het verwaarlozen ben, geeft mij zoveel waarde in mijn leven. Ik besef ook goed: wanneer morgen het internet platvalt en ik ben al mijn volgers kwijt en ze vragen mij niet meer op televisie, wat ben ik dan als ik ook niet meer studeer? Wat heb ik dan? Niks. Ik zou gewoon willen dat ik het allebei kon hebben. En dat is de shit waar ik nu mee zit: ik kan het niet allebei hebben. Ik zou beginnen te wenen als ik Rechten moet laten vallen, maar ik zou nog harder wenen als ik tv moet laten vallen."

HOE ZE OMGAAT MET DAT 'LUXEPROBLEEM' EN HOE ZE DAARBIJ DE STEUN KRIJGT VAN HAAR VADER EN VRIENDJE SIMON (VAN BAZART), LEES JE IN HLN PLUS, ONZE ZONE EXCLUSIEF VOOR ABONNEES. PROEF NU VIER WEKEN VOOR SLECHTS 2 EURO.

rv