Stan Van Samang grote slokop Radio 2 Zomerhit

In Blankenberge zijn de muziekprijzen van Radio 2 uitgereikt tijdens Zomerhit 2015. Stan Van Samang is de grote winnaar van de 41ste editie. Hij wist alledrie zijn nominaties te verzilveren.

De weergoden waren de kust zaterdagavond gunstig gezind. De muzikale liveshow op de Zeedijk in Blankenberge kon dan ook op veel enthousiaste aanwezigen rekenen. Geena Lisa presenteerde de show met live-optredens van de winnaars en onder andere Slongs Dievanongs en Bart Kaëll.

De Radio2-luisteraars kozen al voor de 41e keer welke Vlaamse artiesten volgens hen deze zomer de beste beurt maakten. In zeven categorieën werd een prijs uitgereikt. Stan van Samang kreeg de titel van beste zanger. De piepjonge Emma Bale kwam als beste zangeres uit de bus. De meer dan ervaren mannen van The Scabs werden uitgeroepen tot beste groep. Beste ambiance was voor Christoff, Lissa Lewis kreeg de prijs voor de doorbraak. Het beste Nederlandstalige lied was, volgens de Radio2-luisteraar, 'Goeiemorgen, goeiendag' van Stan Van Samang. Die single vloeide voort uit het programma 'Liefde voor Muziek' op VTM.

De belangrijkste prijs was de Radio 2 Zomerhit. Vorig jaar mocht 2 Fabiola die prijs mee naar huis nemen voor 'She's after my piano'. Dit jaar ging het tussen 'Een ster' van Stan Van Samang, 'De zomer van je leven' van Luc Steeno, 'Viva la vida' van Will Tura en 'Zeg hallo' van Bart Kaëll. Uiteindelijk was het - nog maar eens - Stan Van Samang die aan het langste eind trok. Met drie van de zeven prijzen mag de popzanger zich absoluut koning van Radio 2 Zomerhit 2015 noemen.

De liveshow is zondagavond vanaf 20u30 te bekijken op één.