Stalker Madonna krijgt half miljoen na gewelddadige arrestatie

epa
De man die in 2010 werd opgepakt omdat hij Madonna lastigviel voor haar deur in New York, krijgt bijna een half miljoen dollar van de stad. De rechtbank kende de schadevergoeding toe omdat hij tijdens zijn arrestatie mishandeld zou zijn door politieagenten. Dat meldt TMZ.

Aanvankelijk had Robert Linhart 5 miljoen dollar geëist. Dinsdag diende de rechtszaak. De jury had een uur nodig voor beraadslaging en sprak zich uit in het voordeel van Linhart. Hij krijgt 455.000 dollar voor letselschade. De man is tevreden en spreekt van rechtvaardigheid.

Het voorval vond plaats in 2010. Robert Linhart bivakkeerde destijds voor de deur van Madonna. Hij hield een bord omhoog waarop hij de artiest vroeg tijd voor hem vrij te maken. Toen de politie de man vroeg te vertrekken, weigerde hij. Daarop werd de gepensioneerde brandweerman aangehouden. De fan beweerde dat de agenten hem daarbij als boksbal gebruikten, en hem op de rug, nek, schouders en arm hebben geschopt en geslagen.

De stalker wilde de zaak aanvankelijk schikken voor 3 miljoen dollar, maar de autoriteiten besloten de rechtszaak door te laten gaan.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lekker Anoniem

    Als werknemer verdiend je rond de 1500 euro nette per maand. Eén moment gaan stalken, je verzetten tegen de politie en je hebt 500.000 euro verdiend. Amai, het loont dus om criminele feiten uit te voeren! Waarom nog gaan werken? Aja, die 500.000 euro wordt betaald door de stad (= het belastinggeld van de werkende bevolking in NYC)). Geweldig!

  • Ingrid Vantroostenberghe

    Stalken brengt dus op.