Spider-Man-bedenker Steve Ditko overleden

The ultimate Spider-Man
Steve Ditko, medebedenker van de populaire superheld Spider-Man, is overleden. Dat berichtten Amerikaanse media gisteravond (lokale tijd). Hij werd 90 jaar oud.

Ditko werkte in de jaren zestig als striptekeneraar en -schrijver voor de beroemde uitgeverij Marvel Comics. Samen met toenmalig hoofdredacteur Stan Lee bedacht hij in 1961 de populaire stripheld Spider-Man. Twee jaar later kwam hij onder meer met het idee van Doctor Strange op de proppen, waarvan in 2016 nog een verfilming uitkwam met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol.

In 1966 trok Ditko de deur bij Marvel achter zich dicht, wegens onenigheid met Lee. Hij ging daarna bij verschillende andere uitgeverijen aan de slag, waaronder rivaal DC Comics.

Ditko werd op 29 juni dood aangetroffen in zijn appartement in New York. Volgens de website TMZ bezweek hij aan een hartaanval.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Maximus Royalstar

    R.I.P. er was idd een jaren lange vete tussen Steve Ditko en Stan Lee.Deze laatste wou zelfs niet vermelden dat Ditko de bedenker was van Spiderman.Dit is uiteindelijk allemaal uitgepraat,maar Ditko bleef altijd de underdog.Dat kan wel voor een deel een bewuste keuze geweest zijn omdat Ditko niet graag in de spotlights stond.