Songteksten van Bob Dylan onder de hamer

Bob Dylan.
AFP Bob Dylan.
Het Britse veilinghuis Christie's gaat de teksten van twee nooit opgenomen songs van Bob Dylan verkopen. Verwacht wordt dat de lyrics tienduizenden euro's zullen opleveren.

De teksten die komende donderdag onder de hamer gaan, zijn 'Talkin Folklore Center' uit 1962 (dat naar verwachting tussen de 30.000 en 50.000 euro zal opbrengen) en die van 'Go Away You Bomb' uit 1963 (geschat op 24.000 tot 40.000 euro).

De Amerikaanse bard gaf de getypte songteksten ooit aan Izzy Young, de oprichter van het Folklore Center in Greenwich. Young was de producer van het eerste belangrijke concert van Dylan in New York in 1961. De opbrengsten van de verkoop gaan naar The Folklore Centrum in het Zweedse Stockholm.

Er doken eerder nog al teksten op van Dylan-songs die nooit werden opgenomen. Zo verscheen vorige maand het album 'Lost On The River: The New Basement Tapes', waarop Jim James van My Morning Jacket, Marcus Mumford van Mumford & Sons en Elvis Costello nummers speelden die Dylan in 1967 schreef, maar nooit van muziek voorzag.