Snapchat verliest 1 miljard dollar door gemene reclame over Rihanna

Rihanna
AFP Rihanna
De aandelen van de app Snapchat zijn er aanzienlijk op achteruit gegaan sinds de ongevoelige reclame met Rihanna in de hoofdrol. 'Zou je liever Rihanna een mep verkopen, of Chris Brown slaan?' stond er te lezen. Sindsdien riep de zangeres op om Snapchat te verwijderen, en de wereld hoorde haar. 

"Wat verschrikkelijk ongevoelig!" klonk het op Twitter. "Wat was Snapchat aan het denken toen ze deze publiciteitsstunt bedachten?" De reclame speelt in op het huiselijke geweld in de relatie van Rihanna en Chris Brown. Die laatste zou haar in 2009 een blauw oog hebben geslagen, waarop de zangeres klacht indiende. De rapper pleitte schuldig. 

Ook Rihanna zelf, die via haar fans te horen kreeg wat er gaande was, kon er niet mee lachen. "Wat een onzin, dit. Jullie spenderen geld aan het animeren van iets dat slachtoffers van geweld in verlegenheid brengt? Een schande. Iedereen zou Snapchat gewoon moeten verwijderen!" reageerde zij. 

Zo gezegd, zo gedaan. De aandelen van Snapchat gingen vlak na de Tweet van de popster meteen 6% naar beneden. Sindsdien gaan ze alleen meer de dieperik in. De totale schade wordt nu op één miljard dollar geschat. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dillien

  Niet meer dan juist, je snapt veelal niet hoe ze zulke dingen goedkeuren voor publicatie en dat zijn dan van die mensen die rond een grote tafel gaan zitten en er, soms oneindig, over discussiëren wat het effect zou kunnen zijn, wel dit hadden ze wellicht niet verwacht en ik vind het terecht, dit zijn mindere feiten uit iemands privaatsfeer die ze moeten laten rusten en niet proberen om er weer meer geld uit te kloppen, dus terecht dat het publiek dit afstraft.

 • FRANCIS vanoverschelde

  Onnozele wereld .

 • Axel Van Bellingen

  Daaraan kan je zien wat voor luchtbellen die bedrijven eigenlijk zijn.

 • hugo van de velde

  Ok laag bij de grondse uitspraken worden eindelijk eens bestraft. Net goed