Sinead O’Connor is nu een moslima en heet voortaan Shuhada’ Davitt

Sinead O'Connor is voortaan een moslima die luistert naar de naam Shuhada' Davitt.
Twitter Sinead O'Connor is voortaan een moslima die luistert naar de naam Shuhada' Davitt.
Sinead O’Connor (51) heeft zich bekeerd tot de islam. De muzikante gaat voortaan als Shuhada’ Davitt door het leven, wat zowel ‘martelaar’ als ‘getuige’ betekent. 

Vorig jaar liet ze haar naam nog veranderen naar Magda Davitt, toen omdat ze zich bekeerd had tot het katholieke geloof. Ze was in de jaren ‘90 zelfs priester toen ze nog lid was van de Ierse Orthodoxe Kerk. Maar het christelijke geloof legt ze nu dus naast zich neer. “Ik ben trots om mede te delen dat ik moslima geworden ben”, schrijft de rockster. “Alle scripties leiden terug tot de islam, wat alle anderen overbodig maakt.”

Op Twitter veranderde ze ook haar profielfoto naar een zwarte achtergrond met de tekst “Draag een hijab: gewoon doen”. Ze postte eveneens een video waarin ze een islamitisch gebed zingt. “Hier is mijn poging tot het zingen van de Asan. Ik spreek hier en daar wat verkeerd uit omdat mijn emoties het van me overnamen”, laat Sinead weten. “Maar geen nood, ik zal het nog honderd keer zingen.”
97 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters

  Abdel Pro zegt: Leo Peeters... antwoord op uw vraag Ik ken er 100den --- Honderden? Waarom noem je er dan niet één? Je had in je ultrakort bericht nog ruim genoeg schrijfruimte om dat te doen. Ik zal je helpen: Zoek op: Kanttekeningen en aanmerkingen bij de Koran - Zoek op: Soera 4 de vrouw - Zoek op: Zestien goede redenen om de islam te verlaten

 • Abdel Pro

  Leo Peeters... antwoord op uw vraag Ik ken er 100den

 • roger geens

  Wat zal het volgende zijn .......?

 • Pier Langemans

  ooit al eens gehoord over aisha de kindbruid van mo ? staat in de haddith

 • Leo Peeters

  @Karel Rutjens. De islam moet bestreden worden, maar op vreedzame wijze en door het goede voorbeeld te geven. Dat is een van de vele redenen waarom ik VB stem. Waarom bestrijden? Noem mij één soera uit de Koran die van ons betere en verdraagzamere mensen kan maken, of een die een opsteker is voor de wereldvrede, de vrouw, de homo’s en de (afvallige) niet gelovigen? Ik ken er niet één, jij wel?