Sinead O'Connor haalt hard uit: "Jullie hebben me voor dood achtergelaten"

Sinead O'Connor (49) heeft een dag na haar korte verdwijning hard uitgehaald naar haar ex-man. In een open brief op Facebook beschuldigt de zangeres John Reynolds ervan dat hij niets voor haar gedaan heeft ondanks haar psychische problemen. Maar ook haar vader kreeg het zwaar te verduren.

"Jullie hebben mij allemaal in de steek gelaten omdat ik suïcidaal ben", klinkt het. "Jullie hebben mij voor dood achtergelaten. Ik ben van plan om jullie daarvoor voor de rechter te slepen."

"Hoeveel abortussen heb jij op je geweten?"
"Pa, bij mijn moeder ben je ermee weggekomen, maar dat zal je deze keer niet lukken. Ik ben sterker dan haar. Als jullie gekregen hadden wat jullie wilden, zou Jake nu niet leven. Enkel ik heb voor hem gevochten omdat hij mijn baby was en ik van hem hield. Jij en John hebben me afgezet aan het ziekenhuis om van hem af te raken. Hoeveel abortussen heb jij op je geweten, John? Heb je ze geteld? Ik ben zestien jaar geleden gestopt met tellen."

"Als ik erin slaag om geen zelfmoord te plegen, zul jij de medische kosten blijven betalen. Jij bent tenslotte de organisator van mijn totale psychologische en emotionele ondergang. En ik zal nooit naar jou of een van mijn kinderen terugkeren, leer er maar mee leven. Leg aan Shane en Yeshua maar uit waarom mama verdwenen is. Jij onchristelijke, ondankbare criminele leugenaar."

Behandelingen
De geboren Ierse, vooral bekend van haar hit Nothing Compares 2 U, zegt niet meer in staat te zijn om te werken of op te treden. Bovendien is ze veel geld kwijt aan haar behandelingen. "Ik ben het inkomen van vorig jaar en van dit jaar kwijtgeraakt. Ik heb ontzettend hoge medische kosten en heb daarnaast een enorm trauma opgelopen door de manier waarop je mij gemarteld hebt."

Onder de brief reageren de volgers van de zangers geschokt. Fans wensen haar veel sterkte.

Sinead werd gisteren korte tijd vermist nadat ze niet teruggekeerd was van een fietstochtje door een buitenwijk van Chicago. Gevreesd werd dat ze zelfmoord zou willen plegen. De zangeres kampt al langer met depressies.

EPA