Simon Cowell breekt rug na val van fiets: meteen onder het mes

Willy Sanjuan/Invision/AP
Simon Cowell (60) is zaterdag naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk. Het ‘America’s Got Talent’-jurylid smakte tegen de vlakte terwijl hij aan het fietsen was in zijn woonplaats Malibu, zo meldt People. Volgens een woordvoerder van Cowell heeft hij zijn rug gebroken bij de val en moest hij meteen onder het mes. Intussen is de operatie achter de rug, die verliep volgens bronnen succesvol.

Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag terwijl Simon een testritje maakte op een nieuwe e-bike. “Simon viel van zijn fiets terwijl hij zijn nieuwe elektrische fiets testte op de binnenplaats van zijn huis in Malibu met zijn gezin”, verklaarde een woordvoerder van Cowell vlak na het incident. “Hij heeft zijn rug bezeerd en is naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat goed met hem, hij staat onder observatie en is in de best mogelijke handen.”

De situatie was klaarblijkelijk toch ernstiger dan eerst gedacht. “Simon heeft zijn rug gebroken en wordt vanavond nog geopereerd”, liet de woordvoerder al snel na zijn oorspronkelijke verklaring weten. Maar wat er precies aan de hand is of van welk letsel er sprake zou zijn, heeft de woordvoerder voorlopig niet bekend gemaakt.  

Bronnen vertellen aan Page Six dat Cowell inmiddels aan het herstellen is van een zes uur durende operatie. “Het was een lange operatie. Ze moesten zijn botten aan elkaar zetten en een stang plaatsen,” vertelt een bron. “Maar gelukkig is hij nu oké!” Het herstel van Cowell zou mogelijks enkele maanden kunnen duren, klinkt het.

Het is onduidelijk of en hoe de val van Simon een impact zal hebben op zijn werk. Cowell is momenteel jurylid bij ‘America’s Got Talent’, waarvan het nieuwe seizoen volop in productie is. De eerste liveshow staat gepland voor dinsdag 11 augustus, de komende dagen zullen dus moeten uitwijzen of Cowell zijn taken kan hervatten.

LEES OOK: 

Simon Cowell uitgejouwd door publiek in ‘America’s Got Talent’: 12-jarig meisje moet twee keer opnieuw beginnen

Simon Cowell ontkracht geruchten over affaire met Mel B: “Belachelijk verhaal”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.