Sien Eggers ontsnapt aan vervolging met dit sorrybriefje

BELGA
Sien Eggers heeft dan toch haar excuses aangeboden aan de zwarte ex-Miss België-kandidate Véronique Boubane (23), die door de gevierde Vlaamse actrice (60) racistisch zou bejegend zijn. Met twee korte zinnen zegt Eggers 'sorry' voor haar uitlatingen. Voor Boubane volstaat het: zij laat haar klacht tegen Eggers vallen.

"Ik wil hierbij mijn dubbele excuses aanbieden. Allereerst wil ik me verontschuldigen indien ik u of uw gezelschap gekwetst zou hebben. Het was niet mijn bedoeling om enige racistische uitlatingen te doen. Ten tweede wil ik me verontschuldigen voor de laattijdigheid van dit schrijven. Ik beschikte niet over uw adres, en noch Google noch de journalisten die ik belde, konden me helpen. Bij toeval kreeg ik dit pas vandaag in handen. Om zeker te zijn dat je dit schrijven in handen zou krijgen, heb ik het éénmaal via de gewone post en éénmaal aangetekend verstuurd."

Zo citeert de krant Het Laatste Nieuws het wel erg sumiere en op het eerste gezicht weinig oprechte sorrybriefje dat Sien Eggers aan Véronique Boubane liet geworden. Ze geeft bovendien haar racistische uitspraken niet toe, want ze spreekt in de voorwaardelijke wijs. "Ze komt er makkelijk van af, ja", zegt Boubane in Het Laatste Nieuws. "Maar als ik doorga met deze zaak, wordt het plots een 'strijd tegen racisme'. Daar heb ik de kracht niet voor."

We brengen nog even in herinnering wat Sien Eggers, met volgens getuigen een glas te veel op, allemaal uitstiet op 26 januari in de Bourla in Antwerpen voor het gezelschap van het uit Senegal afkomstige model Véronique Boubane: "Jullie Afrikanen zijn allemaal hetzelfde. Jullie doppen, zeker? Dit is mijn land en jullie komen hier profiteren. Ga terug naar Afrika!"

Niet erg fraai van de actrice die onder meer in 'De Ronde', 'In de Gloria' en onlangs nog in 'Red Sonja' schitterde en bijvoorbeeld ook door Wim Helsen in diens programma opgevoerd werd als de lollige tante.

Om maar te zeggen dat Sien Eggers respect geniet in 'het milieu'. Zo haastte Bart Peeters zich om de verdediging van Eggers op zich te nemen in een weekblad. Peeters' hilarische theorie komt erop neer dat dronken acteurs plots een personage kunnen worden. Dat zou een beroepsziekte zijn volgens deze creatieve duizendpoot, bekend van onder meer het Peulengaleis en de Liegende Doos op televisie. (jv)

Voor Véronique Boubane is de zaak hiermee gesloten.
Voor Véronique Boubane is de zaak hiermee gesloten.