Shia LaBeouf moest foto van penis insturen voor rol 'Nymphomaniac'

Acteur Shia LaBeouf.
ap Acteur Shia LaBeouf.
Shia LaBeouf onthulde onlangs dat hij, om de rol in de controversiële film 'Nymphomaniac' van Lars von Trier te bemachtigen, foto's van zijn penis moest insturen. Of hij dat ook effectief deed, werd tijdens het interview in het midden gelaten. Dat schrijft muziekblad NME.

In een interview met Zentropa Productions vertelde LaBeouf al lachend dat "de eerste informatie waar het productieteam, niet lars, om vroeg - en ik zal dit nooit vergeten want mijn hele team was met verstomming geslagen - waren foto's van mijn penis."

Verder vertelde hij ook dat hij het een buitenkans zag om Jerôme te vertolken en "eens een slijmerige, gemene, godslasterende man te spelen", aangezien hij in zijn carrière al vaak "de gewone man of normale jongen die vastzit in een buitengewone situatie" speelde.

De omstreden film werd geregisseerd door Lars von Trier en is sinds 1 januari ook in de Belgische zalen te zien. Het verhaal draait rond het personage van Charlotte Gainsbourg en volgt haar seksuele ontwikkeling van adolescent tot 50-jarige vrouw.

De indrukwekkende sterrencast bestaat verder onder andere uit Jamie Bell, Uma Thurman, Stellan Skarsgard, Willem Dafoe en Connie Nielsen.