Shakira onder vuur om 'nazi' ketting

EPA
Een ketting die tot voor kort te koop was in Shakira's webshop, is per direct uit de handel gehaald. Het zou hierbij gaan om een ketting met een embleem dat lijkt op het Zwarte Zon symbool dat stamt uit de Nazi tijd. Dit meldt NY Daily News.

Oplettende Twitteraars legden al snel het verband tussen het omstreden symbool en Shakira's ketting. "Dus Shakira verkoopt per ongeluk een nazi-symbool en heeft geen idee....lmao!", schrijft een volger. "Shakira stelt de toekomst voor witte kinderen veilig."

In Duitsland, waar alle nazi-symbolen zijn verboden, wordt de Zwarte Zon nog in twee deelstaten gebruikt en is het gelinkt aan ultra-rechtse groeperingen, meldt het Duitse Bento.

De ketting was voor 8 euro te koop op de website van de zangeres, maar is offline gehaald. Er is nog geen reactie vanuit Shakira's team gekomen.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Francinne Declerque

  Het zal wel geen opzet zijn, maar gewoon onwetendheid. Het is een mooi symbool maar geschiedkundig nogal zwaar beladen. domme zet van dit pop artiestje.

 • mark devos

  onozelaars

 • johan vermeersch

  en dan.……...

 • Toran Korshnah

  Mensen zien wat ze willen zien. De functie van de zwarte zon in het kasteel van Himler is onbekend, als er al een functie was. Ook de swastika is door de nazis gestolen, trouwens.Dus kaki mag niet meer, want de nazis droen ook kaki. Hoe idioot.

 • Clement Asselman

  Ronduit BELACHELIJK! En wat met de afbeeldingen van de moordenaar Ché? Enz … Kleine, kleine mensjes!