Sergio Herman opent luxefrituur in Gent

Sergio Herman opent binnenkort ook een Frites Atelier in Gent.
Frites Atelier Sergio Herman opent binnenkort ook een Frites Atelier in Gent.
Topkok Sergio Herman opent binnenkort een luxefrituur op de Groentenmarkt in Gent. Dat bevestigt een woordvoerder van Frites Atelier. Eerder kondigde hij al aan dat na Antwerpen ook in Brussel en Gent een Frites Atelier zou komen, maar nu weten we dus ook waar juist.

Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel staat de frituur op de Groentenmarkt sinds 1 april geregistreerd. De zaak zou op de hoek van de Groentenmarkt met winkelstraat Langemunt komen, waar voordien een schoenenzaak was.

De hoek van de Groentenmarkt waar de nieuwe frietzaak moet komen.
Bas Bareman De hoek van de Groentenmarkt waar de nieuwe frietzaak moet komen.

"We krijgen deze week definitieve bevestiging van de stad of het honderd procent zeker is", zegt de woordvoerder van Frites Atelier. De nieuwe frituur gaat naar verwachting deze zomer open. 

De topkok uit Sluis breidt zijn frietzaakketen gestaag uit. Hij wil ook het concept dit jaar ook in Brussel lanceren. Eerder opende hij al vestigingen in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Arnhem en Den Haag.

Het Frites Atelier serveert friet van culinaire topkwaliteit, gemaakt van Zeeuwse aardappelen. De frites worden geserveerd met een reeks speciale sauzen van de sterrenkok. 

Een frietje van het Frites Atelier.
RV Een frietje van het Frites Atelier.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karin Cattry

  Dat wil ik proeven!

 • Benny Deridder

  10 truien van de Primark zijn goedkoper dan een pakje friet van Sergio. Rare jongens, die Gentenaren.

 • sandra segers

  Wel goed gelegen /goeie investering. En Langemunt leeft trg sinds Primark er kwam.Wnt ervoor was Langemunt zga leeg/veel winkels leeg. Hij werkt er hard voor ook vindt ik,mag ook gezegd. Alles wat hij aanraakt marcheert en ja zo gaat dat nu eenmaal... geld maakt geld. Missch op kaart patat neuzekesoorlog zetten :-)

 • Jean West

  Gaat hij dan zelf dagelijks de frieten bakken?

 • Lore Kluwer

  Pff, ik zal misschien een keer gaan om een selfie te trekken en op IG te posten, maar daar blijft het bij, hoor. Veel te duur!