Ga naar de mobiele website
^ Top

Sergio Herman openhartig over verlies zoontje bij Gert Late Night

Sergio (rechts) in bed bij James Cooke.
VIER Sergio (rechts) in bed bij James Cooke.
Opmerkelijke passage aan het einde van Gert Late Night gisteravond: als laatste in de rij nam Sergio Herman plaats in bed naast James Cooke voor een intiem gesprek. De sterrenchef was openhartig over het verlies van zijn zoontje Joshua, die in maart van dit jaar vlak voor de geboorte overleed. "Ik voel me goed maar ik denk er nog altijd aan. Ook aan mijn vader."

"Dat waren twee zware momenten na elkaar. Maar het verlies van mijn vader was anders. Hij was 15 jaar lang dement, dan neem je al wat afscheid van je echte vader. Ik heb natuurlijk schrik om ook dement te worden. Maar ik ga me niet laten testen. Wij hadden er nooit eerder mee te maken gehad. Ineens was zijn dood daar. En ineens was de dood van Joshua daar. Je geraakt in een soort van flow, alles wat je doet is ineens anders. Je krijgt dan een soort van oerkracht. Ik ga dan zorgen voor mensen, voor Ellemieke en voor mijn moeder. Maar later krijg ik het dan op mijn bek, dan komt de emotionele weerslag. Dan lig ik 's nachts wakker om een uur of 4 of 5. Echt zweten. En dan probeer ik kalm te blijven. Dan zeg ik tegen mezelf: kom op, rustig blijven. Dan denk ik ook wel eens: fuck you, allemaal. Fuck off. Dan wil ik ook wel eens gewoon loslaten.""

Nog een kindje?
Op de vraag of hij het nog eens zou aandurven om aan een kindje met Ellemieke te beginnen, bleef het even stil, en dan: "Zeg nooit nooit. Zij wilde zo graag nog een kindje. En dan ben ik daar weer om er voor te zorgen: ik wil haar dat dan graag geven. Respect ook voor alles wat zij voor mij gedaan heeft."
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mauveke

  Mijn zoontje overleed toen ik bijna zes maand zwanger was dat draag je je hele leven mee .heel veel sterkte

 • Louis Meeus

  Erg voor Sergio,maar er zijn veel koppels die dit meemaken. Programma van niks , afschaffen die brol!

 • Severine C

  Mijn oudere broer is ook overleden vlak voor de geboorte. Ik heb het natuurlijk niet meegemaakt, maar het heeft toch invloed gehad op de opvoeding door mijn ouders enz.. je vergeet het nooit.

 • Marc Geerts

  Natuurlijk is dat erg maar die Sergio maakt er teveel tralala over en het komt veel te veel in de pers. Er zijn zoveel gezinnen die op deze manier een kind verliezen. Het is er zeer ver over met dit zoveel in de media te brengen. En die Sergio wordt met de dag een zieligere wauwelaar. Maar ik vind dit verlies erg.

 • Kristof Loonis

  Idd,een gewone werkmens zal er geen 100 keer over vertellen en al zeker niet op TV.Het gebeurt spijtig genoeg iedere dag,maar als het een BV,of een BN is die op de TV komt moet heel de wereld het weten en blijven ze er maar over bezig.Het voelt bijna aan als aandachtstrekkerij.

Meld een bug