Selena Gomez was ‘veel gelukkiger’ zonder sociale media

EPA
Het heeft Selena Gomez goed gedaan om twee jaar lang een pauze te nemen van social media. De 27-jarige zangeres voelde zich zelfs een stuk gelukkiger toen ze niet meer dagelijks werd geconfronteerd met commentaar op haar uiterlijk, levenskeuzes en zangtalent.

Selena, die inmiddels weer post op Instagram en Twitter, had ook moeite met de ‘geweldige’ levens die anderen op social media leken te hebben. “Er waren miljoenen dingen die ik helemaal niet wilde zien. Die zag ik de hele tijd voorbijkomen. Daar ging ik mezelf mee vergelijken”, blikte de zangeres terug in de Apple Music’s Beats 1-podcast. “Hoe komt het dat alles zo leuk is voor alle anderen?”

Ook kwam Selena accounts tegen die enkel negatieve berichten plaatsten over haar. “Die gingen over mijn lichaam, mijn gezicht, mijn gelaatstrekken, de keuzes die ik maakte en andere verhalen. Het maakte me gek, want ik wilde ze vertellen dat niemand wist waar ze het over hadden. Het maakte me kapot. Dus stopte ik ermee en ik vertel aan iedereen dat daardoor voor mij alles is veranderd.”

Haar tijd offline was erg fijn. “Ik was zoveel gelukkiger met mezelf en hoe ik eruitzag. Het heeft erg veel geholpen.” Ook het schrijven van haar nieuwe album Rare heeft ervoor gezorgd dat ze meer zelfvertrouwen heeft en nu beter kan omgaan met social media.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alexander Stroobants

  Als je gelukkiger voelde zonder moet je daar dan ook weg blijven. Anders begint alles terug opnieuw. Heb dit ook gedaan. Niets van dit alles. En dit is zalig.

 • Adriaan Schellekens

  sociale media is het grootste vergif voor de jeugd. Ze komen niet buiten en zijn zo depressief dat het niet meer gezond is

 • Kelly Verlinden

  Iedereen zou veel gelukkiger zijn zonder sociale media. 90% is fake gedoe.

 • Ronny Van de Wiele

  Niemand verplicht u om op social media te zitten, toch?