Selah Sue hervalt in depressie: "Het werd weer donker rond mij"

VRT / Radio 1
Selah Sue is de voorbije maanden hervallen in een depressie. Dat vertelt de zangeres zelf op haar Facebookpagina, naar aanleiding van Rode Neuzen Dag. Selah wou haar lichaam klaarstomen voor een zwangerschap en minderde met antidepressiva. "Maar het werd weer donker rond mij."

Selah Sue (26) is altijd erg openhartig geweest over haar strijd met innerlijke demonen. Sinds haar veertiende kampt de zangeres met depressieve episodes, die ze sinds haar 18de onder controle kan houden met antidepressiva. Twee jaar geleden stopte ze al eens met de medicatie, met een nieuwe depressie tot gevolg. De afgelopen maanden probeerde ze het nóg eens, want Selah droomt van een kindje. Maar ook deze keer belandde ze in een depressie. "Voor de tweede keer heb ik geprobeerd om mijn medicatie te verminderen, met het idee om mijn lichaam te 'zuiveren' en voor te bereiden op toekomstige zwangerschappen", schrijft Selah in een open brief aan haar fans. "Vier maanden later werd het weer donker rond mij. Déjà vu naar twee jaar geleden."

Zaterdagavond stond Selah Sue in Vorst voor haar grote homecoming-concert, maar ook daar had ze het moeilijk, zegt ze. "Ik voelde me na afloop erg leeg en slecht. Ik maakte me zorgen: als zelfs die avond me niet gelukkig kon doen voelen, wat dan wel?", schrijft ze. Een maand geleden kreeg Selah Sue een paniekaanval op het podium, gaat ze verder. "Ik wou daar niet zijn, de 8.000 glimlachende toeschouwers deden me nog slechter voelen. Ik wou van het podium afrennen en verdwijnen. De laatste maanden waren verschrikkelijk, als ik eerlijk moet zijn. Ik luister zelfs al meer dan een half jaar niet meer naar muziek in mijn vrije tijd."

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.