Scientology hield wel degelijk audities voor potentiële partners voor Tom Cruise: “Belachelijk, maar absoluut gebeurd”

De Scientology Kerk hield wel degelijk audities voor potentiële vriendinnen voor Tom Cruise. Een oud-lid, dat de kerk na 22 jaar heeft verlaten, bevestigt dat al jaren rondzingende gerucht.
EPA De Scientology Kerk hield wel degelijk audities voor potentiële vriendinnen voor Tom Cruise. Een oud-lid, dat de kerk na 22 jaar heeft verlaten, bevestigt dat al jaren rondzingende gerucht.
De Scientology Kerk hield wel degelijk audities voor potentiële vriendinnen voor Tom Cruise. Een oud-lid, dat de kerk na 22 jaar heeft verlaten, bevestigt dat al jaren rondzingende gerucht.

Valerie Haney was deze week te gast in Scientology And The Aftermath, het programma van actrice en oud-Scientology-lid Leah Remini. Haney groeide op in de kerk en werd uiteindelijk de assistente van Scientologyleider David Miscavige. Ze raakte daardoor ook bevriend met diens echtgenote Shelly, die sinds 2007 niet meer in het openbaar is gezien en door Leah als vermist is opgegeven.

De audities voor een vrouw voor Tom waren Shelly’s taak, zo beweert Valerie in een interview met Scientologyblog The Underground Bunker. “Ze vond het belachelijk”, aldus het voormalig kerklid. “Ze deed wat Dave van haar vroeg. Maar het is absoluut gebeurd.”

Volgens Haney waren Tom en Dave jarenlang close, maar verwaterde dat tijdens zijn huwelijk met Nicole Kidman. Toen Tom en Nicole in 2001 uit elkaar gingen, zou Dave er alles aan hebben gedaan om Tom weer binnen te halen bij Scientology.

Katie Holmes

Verhalen over speciale edities voor de ‘positie’ van Toms partner gaan al jaren rond. Ze zouden in het leven zijn geroepen nadat Penelope Cruz zich niet aan de kerk wilde binden voor de acteur. Ook zijn ex-vrouw Katie Holmes zou geauditeerd hebben. De Dawson’s Creek-actrice, die een 12-jarige dochter heeft met Tom, heeft zich nooit uitgelaten over Scientology. Scarlett Johansson, die ook ooit werd genoemd als een van de vrouwen die op auditie was geweest voor Tom, noemde die verhalen “bespottelijk.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dennis Longueville

  Scientology geeft de tools die men kan toepassen om dingen in het leven te verbeteren of aan te pakken. Ik raad aan om iets van de technologie te lezen of te bekijken. Kwestie van de klok langs twee kanten te horen luiden. Het is alleen waar als het waar is voor jou. Ik ken vele Scientologen en het zijn vriendelijke, behulpzame en leuke mensen.

 • Rody Franks

  Ik snap niet dat er in de 21e eeuw nog zoveel achterlijkheid heerst, het lijkt wel of enkel de agnosten en atheisten de verlichting hebben meegemaakt. Je korte leven vergooien aan sektes en religie, hoe dwaas kan je zijn?

 • Louis Bouduin

  Wie heeft hier eigenlijk zaken mee? Mijn zuster is toen tijds ook aan de man geholpen met een beetje hulp van meneer pastoor. Dit is 50 jaar geleden en ze is nog altijd gelukkig getrouwd, of wat je daar dan ook mag onder verstaan.

 • Lore Kluwer

  En dan? Blijft een topacteur. Ik kijk al uit naar de sequel op The Edge of Tomorrow. Spijtig dat er nooit een vervolg gekomen is op Oblivion, ook een topfilm.

 • Lieve Felix

  Ja ik heb al enkele documentaires gezien en het is een gevaarlijke sekte die de mensen hersenspoelen veel geld aftroggeld en als mensen uittreden er een gevaarlijk spel mee spelen! Hoe ze die sekte nog toelaten versta ik niet! En het zijn niet alleen de zwakkere in de maatschappij die ze in hun web halen maar ook anderen zie maar Tom Cruise, John Travolta enz......