Schwarzenegger wil oliebedrijven aanklagen: "Ze maken zich schuldig aan moord"

Arnold Schwarzenegger
EPA Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger is van plan de grote oliemaatschappijen voor de rechter te slepen. Volgens de acteur en voormalig gouverneur van Californië maken de bedrijven zich schuldig aan moord.

"De oliemaatschappijen wisten in 1959 al dat de aarde zou opwarmen als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen", legde de 'governator' tijdens SXSW uit aan Politico. Volgens Schwarzenegger weten de bedrijven bovendien dat "het een gevaar vormt voor mensenlevens, dat het dodelijk is".

De acteur en milieuactivist trekt een parallel met rechtszaken tegen de tabaksindustrie. "Naar mijn mening is het absoluut onverantwoordelijk geen waarschuwingslabel op je product te plakken als je weet dat het dodelijk is." Schwarzenegger is dan ook van mening dat er waarschuwingslabels moeten komen op auto's en tankstations.

Wanneer Schwarzenegger naar de rechter stapt, is nog niet duidelijk. Dat het de acteur menens is, wel. "Ik zie geen verschil: als je een kamer binnenstapt en je weet dat je iemand om gaat brengen, is dat moord. Naar mijn mening is het hetzelfde met de oliemaatschappijen."
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ronny Vansteelandt

  Dan moet ge alles en iedereen aanklagen die olie en producten daarvan afgeleid gebruikt. Zowat de hele wereld dus.

 • Geert Van de Moortele

  De mentaliteit van de meeste mensen en de overbevolking zijn grotere misdaden.

 • karel van zand

  idioot... vergeten dat ge de humner gepromoot hebt >.??

 • Raoul Hoylaerts

  een blaaskaak die niks anders dan films met veel rook en vuur maakte gaat het eens uitleggen...

 • niki kiesow

  Mooi gebaar van hem, enkel spijtig dat hij zelf met minimum 2 versies van hummer rondrijd en nog enkele andere grootverbruikers in zijn garage heeft staan...