Scherpe Federer tikt Boris Becker op de vingers

PHOTO_NEWS
De immer minzame Roger Federer haalt in voor hem ongewoon scherpe bewoordingen uit naar Boris Becker. Die had onlangs Federers relatie met Novak Djokovic bekritiseerd, 's werelds nummer 1 van wie Becker de coach is.

Becker zei aan verschillende Britse media onder meer dat de band tussen de twee supersterren van het tennis helemaal niet goed is. "Ik vind zo'n commentaar echt niet nodig. Becker kan toch niet weten of ik een probleem met Djokovic heb", reageert Federer in het dagblad Berner Zeitung. "Het is altijd gevaarlijk als je over veel dingen een mening hebt. Soms zeg je dan zaken die je beter niet zou zeggen. Ook ik moet dat nu in het achterhoofd houden. Ik weet wel dat hij nadien een bocht heeft gemaakt op Twitter." Daarmee verwees Federer naar enkele tweets waarin Becker zei dat hij verkeerd was geciteerd en dat er "leugens" werden verspreid.

PHOTO_NEWS

"Relaxed type"
In het interview kwam ook een passage uit het nieuwste boek van Becker ter sprake. De Duitser stelt daarin dat publiekslieveling Federer onmogelijk zo sympathiek kan zijn als hij doet overkomen bij de grote massa. "Ach, Becker weet echt niet waar hij het over heeft", stelt Federer, die deze week aan de slag is op het grastoernooi in het Duitse Halle. "Eigenlijk moet je mij goed genoeg kennen om te weten dat ik een relaxed type ben."

AP

"Altijd vriendelijk en beleefd"
Dat Becker ooit drie keer Wimbledon won, blijft voor Federer hoe dan ook belangrijk. "Ik zie hem in de eerste plaats niet als de coach van Djokovic maar als Boris Becker, de tennisser voor wie ik vroeger veel bewondering had. Ik zal tegenover iedereen altijd vriendelijk en beleefd blijven, zonder dat ik mij daarvoor hoef aan te passen."

PHOTO_NEWS