Schattig: 8-jarige autistische fan bedankt Taylor Swift voor 'onbetaalbaar cadeau'

Taylor Swift verrast autistisch jongetje.
Facebook Taylor Swift verrast autistisch jongetje.
Twee jaar geleden doneerde Taylor Swift 10.000 dollar (8600 euro) aan een 8-jarig jongetje dat leidt aan autisme, met de bedoeling hem zo een hulphond te kunnen schenken. Datzelfde jongetje, Jacob, was nu eregast bij haar concert in Houston. Daar zat hij samen met zijn hond Reid, moeder Allison en zus Jordan op de eerste rij. 

Uiteraard volgde er ook een bijzondere backstage ontmoeting met de zangeres. Allison postte later een bericht op de Facebook-pagina van Autism Speaks en schreef lovend over Swift. 

"Taylor Swift was zo aardig, ze was fantastisch met Jacob. Ze zag niet zijn handicap, maar puur en alleen hem. Ze kwam op ooghoogte met hem zitten, zei hallo en bedankte hem dat hij naar show gekomen was, ondanks het feit dat er voor hem veel prikkels waren vanwege het licht en geluid. Ook vond ze zijn hond Reid superschattig. Ze stelde hem op zijn gemak, waardoor hij 'hoi Taylor!' zei, iets waar we de hele week op geoefend hadden. Toen er een foto werd gemaakt schrok hij van de flits waardoor hij in haar armen kroop. Hij heeft het bijna het hele concert volgehouden, echt geweldig dat ze dit voor hem en ons gedaan heeft," aldus Allison.

De hulphond heeft een wezenlijk verschil gemaakt in het leven van Jacob. Sinds Reid in zijn leven is, is het jongetje in staat naar een supermarkt te gaan, de straat over te steken en gevaarlijke situaties te vermijden. De viervoeter wordt door moeder Allison dan ook 'een onbetaalbaar cadeau genoemd'.

Taylor ontdekte de Go Fund Me-actie voor Jacob via een liedje dat zijn zus en nichtje op YouTube hadden geplaatst. Ze zongen samen een cover in van 'Blank Space' in de hoop geld in te zamelen voor een hulphond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.