Sacha Baron Cohen haalt grap uit tijdens conservatieve rally

Sacha Baron Cohen
EPA Sacha Baron Cohen
Komisch acteur Sacha Baron Cohen (38) heeft zaterdag tijdens een conservatieve rally in Washington het publiek in de maling genomen. Pas op zondag werd duidelijk dat de vermomde grappenmaker van de dag voordien Baron Cohen bleek te zijn. 

De 38-jarige komiek infiltreerde in de menigte door zich voor te doen als een politieke commissieleider die de rally graag wilde sponsoren. Vervolgens beklom een vermomde Baron Cohen het podium om daar racistische teksten te zingen. Beelden van de zingende acteur zijn verschenen op Twitter.

De rally, genaamd Marc for Our Rights 3, werd georganiseerd door de Washington Three Percenters, een rechtse militieorganisatie. Volgens verschillende berichten op sociale media had Baron Cohen zijn eigen beveiliging ingehuurd die ervoor zorgde dat hij niet van het podium werd gehaald of dat zijn tegenstanders de elektriciteit niet konden uitzetten.

De acteur zong op het nummer een liedje waarin hij onder meer met Barack Obama, Hillary Clinton, de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci en het coronavirus lachte. Zo suggereerde hij om Obama en Fauci te besmetten met de ‘Wuhan-griep’ en daarna in stukjes te hakken “zoals ze in Saudi-Arabië doen”. De teksten werden spontaan meegezongen door het publiek.

Baron Cohen staat bekend om z'n vermommingen, waardoor hij ongemerkt grappen kan uithalen. In zijn programma ‘Who Is America?’ hield hij eerder al Bernie Sanders, Roy Moore, and O.J. Simpson voor de gek.

Lees ook:

Sacha Baron Cohen ontmaskert pedofiele sekskring tijdens zijn tv-programma

Amerikaanse politicus eist 95 miljoen dollar schadevergoeding van Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen had kogelwerend schild tijdens opnames ‘Who Is America’?

Sacha Baron Cohen krijgt republikeinen zover dat ze wapenreclame voor kleuters opnemen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.