Sabia Engizek geeft toe: "Mijn relatie met Rafael is voorbij"

ANP
Sabia Engizek geeft toe dat zij en Rafael van der Vaart uit elkaar zijn. "We zijn uit elkaar. Dat klopt", vertelt ze aan het weekblad Privé. Wat niet klopt, is dat Engizek en Van der Vaart al weken vrijgezel zijn. Volgens Engizek ging de kogel afgelopen week door de kerk. "We hebben dit aan de telefoon besproken. Er was geen andere manier."

De 37-jarige Sabia zegt dat de liefde er nog steeds is. "We houden nog steeds heel veel van elkaar. Maar soms is houden van niet genoeg om samen te kunnen zijn, je hebt immers ook te maken met andere omstandigheden. We hebben besloten dat het voor nu beter is dat we geen koppel meer zijn."

Zwanger
Sabia is momenteel ruim twee maanden zwanger van Rafael. Dat belet Sabia echter niet om haar kindje 'een leven gevuld van liefde' te geven. "Of dat nu samen met Raf is of niet, doet er niet toe. Mijn kind kan hier niets aan doen". De voetballer krijgt volgens Sabia een belangrijke rol in het leven van hun kind. "Hij zal altijd de vader van mijn kindje blijven en ik zal er alles aan doen om mijn kind de kans te geven om zijn of haar vader te leren kennen en er een band mee op te bouwen."

Hereniging
Of een hereniging met Van der Vaart erin zit, durft Engizek niet te zeggen. "Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Ik wil in de eerste plaats dat hij en ik nu rust krijgen. Raf zit bij een nieuwe club, waar hij al zijn energie nodig heeft om goed te kunnen presteren. En eerlijk gezegd ben ik ook toe aan rust voor mezelf, mijn kinderen en het kindje dat op dit moment in mijn buik groeit."