Saaie momenten zijn goed voor je gezondheid: deze sterren doen soms bewust eens niks

EPA
“De tijd vliegt”, “Amai, het is alweer mei”. Je hoort zulke uitspraken steeds vaker. Mensen hebben zoveel te doen – werk, gezin, sociale verplichtingen... – dat ze zichzelf voorbij hollen. Daarom is het belangrijk om af en toe het gaspedaal te lossen en te leren genieten. En als verveling dan om het hoekje komt loeren, hoeft dat niet eens een probleem te zijn. Ook deze sterren kennen het gezonde effect van verveling.

Katy Perry

Photo News

Katy Perry heeft dan toch één ding overgehouden aan haar huwelijk met ex-man Russell Brand: haar liefde voor Transcendente Meditatie. Het enige wat je nodig hebt, is twintig minuutjes van je tijd. “Ik start elke dag met Transcendente Meditatie. Ik word wakker, zet mezelf overeind in m’n bed en mediteer zo’n twintig minuten. Het is het enige moment van de dag waarop mijn geest kan rusten”, zegt de popprinses. “Het is zoals lichamelijke opvoeding voor je geest, maar dan zonder de stinkende kleedkamers.”

Brad Pitt

EPA

Wanneer stress en kopzorgen de bovenhand nemen in Brad Pitts leven, dwalen zijn gedachten af naar architectuur. Hij wandelt dan door de tuin en begint na te denken over toekomstige structurele aanpassingen aan zijn huis. “Het is op een bepaalde manier zoals een kruiswoordpuzzel maken of eender wat waarbij ik mijn gedachten kan verzetten. Het is een opluchting voor mij”, vertelt de ex van Angelina Jolie over zijn passie. 

Oprah Winfrey

Jordan Strauss/Invision/AP

Wanneer Oprah Winfrey zich oververmoeid voelt, trekt ze zich terug. “Wanneer ik op het werk ben en mensen staan aan te schuiven aan mijn bureau met het ene verzoek na het andere, ga ik letterlijk in de kast zitten om mijn batterijen op te laden.” Ook zondag is heilig in het leven van de Amerikaanse presentatrice. Ze ziet die dag als de basis voor spirituele hernieuwing, een dag waarop ze absoluut niets doet. “Ik zit in mijn pyjama of maak een wandeling, en gun mezelf de tijd om alleen met mezelf te zijn.” Als ze dat niet doet, heeft ze naar eigen zeggen het gevoel dat ze elk moment kan ontploffen en dat ze verandert in iemand die ze niet wil zijn. 

Beyoncé

Chris Pizzello/Invision/AP

Zangeres Beyoncé pleit al jaren voor het mentale welzijn en in het bijzonder dat van vrouwen. Ze is ervan overtuigd dat de wereld je ziet zoals je jezelf ziet en je behandelt zoals je jezelf behandelt. Daarom moeten we zorg dragen voor ons lichaam. “Vrouwen moeten tijd nemen om zich te focussen op hun mentale gezondheid door tijd voor zichzelf te nemen, tijd voor het spirituele, zonder zich schuldig of egoïstisch te voelen.”

Michelle Obama

Photo News

Niemand minder dan voormalige first lady Michelle Obama zondert zich nu en dan af om tot zichzelf te komen. “Soms geef ik mezelf een pauze. Dan trek ik me terug, om te kunnen ademen.” Ze vindt het belangrijk om een stap terug te zetten en alles op een rijtje te zetten. Na dat broodnodige moment voor zichzelf praat ze, zoekt ze contact met haar moeder, met vrienden. Haar collega’s en personeel geven haar peptalks en pas dan kan ze terugkeren naar de realiteit. “Het lijkt bijna op sporten. Je krijgt een time-out of gaat naar de zijlijn, maar je komt altijd opnieuw in het spel.”

Hugh Jackman

EPA

‘Greatest Showman’ Hugh Jackman sprak bij Oprah Winfrey over de voordelen van meditatie. Wanneer de acteur mediteert is hij zichzelf niet. Geen Hugh Jackman, geen vader, geen echtgenoot. “Ik neem een bad in de krachtige bron die alles creëert.” Een gaatje vinden voor meditatie in een druk schema vindt hij essentieel. “We wassen onszelf elke dag en klagen daar niet over. We doen het uit discipline. Zo zou het ook moeten gaan bij meditatie.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Cuypers

    Er is een hemelsbreed verschil tussen saai en niets doen.

  • Marlon Porno

    Stilte en reflectie vormen de basis voor creativiteit. Zoiets is natuurlijk vloeken in de kerk in het land van De Doeners, die liever als kippen zonder kop van hot naar her hollen.