Rose McGowan niet helemaal gerust na veroordeling Weinstein: “Ik vroeg me af of hij een huurmoordenaar zou inhuren”

Rose McGowan
Matt Licari/Invision/AP Rose McGowan
Rose McGowan (46) heeft de laatste jaren hard gestreden voor een veroordeling van Harvey Weinstein (67). Nu het eindelijk zover is, voelt de voormalige actrice zich dan ook erg opgelucht. Al verdwijnt de angst niet volledig, vertelt ze in een interview met ‘Good Morning Britain’. 

Rose McGowan was te zien in het programma ‘Good Morning Britain' nadat bekend raakte dat Harvey Weinstein veroordeeld was voor verkrachting en aanranding.  “Een enorm moment”, klonk het blij. “Een grote overwinning voor ieder van ons die ooit gekwetst is door Weinstein. Ik ben de jury enorm dankbaar... het is een buitengewoon moment.” 

Hoewel de opluchting overheerst, zijn niet alle angstgevoelens verdwenen, bekende ze. “Ik moet eerlijk zijn: gisterenavond zat ik thuis en dacht ik na of ik de was zou doen. Dan dacht ik: ‘Oh, ik vraag me af of hij een huurmoordenaar zal inhuren om me te vermoorden. Oh, ik vraag me af wat ik wil eten.’ Dat zijn normale gedachten geworden in mijn leven, en dat is zo fout en ziek. Daarom heb ik zo hard gevochten om dit te laten stoppen. Maar vooral: ik heb gevochten voor een wereldwijde culturele vernieuwing, want het gebeurt nog steeds. Op dit moment worden mensen over de hele wereld verkracht en hun stem wordt nooit gehoord", vertelde ze. “Ik wilde een stem zijn voor zij die daar nooit de kans toe kregen.” 

‘Verkrachtingsmachine’ 

Dat mensen het gedrag van Weinstein mogelijk maakten, stoort McGowan enorm. “Hij had een complete ‘machine’ om de verkrachting op te zetten”, klonk het. “Films waren zijn inkomstenbron. Maar er was een verkrachtingsfabriek, daar ging de business om achter de schermen. Elke keer dat hij een geheimhoudingsovereenkomst moest maken en zwijggeld betaalde, moest hij het bestuur van wat later The Weinstein Company werd, ook een bedrag betalen. Dit is het soort mensenhandel dat plaatsvindt in Hollywood en in de wereld. Daarom vecht ik nog steeds voor een culturele verandering over de hele wereld.”

Weinstein kan mogelijk een celstraf van 29 jaar krijgen. Is dat genoeg voor McGowan? “Ik had het beter gevonden als hij gewoon zou ophouden met bestaan, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien. Maar ik ben blij dat er alvast een serieverkrachter minder vrij losloopt, want mensen zouden niet veilig zijn als hij vrij was. Geloof me.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kris Boeie

    Ja rose, van cocaine wordt je paranoia eh.

  • Anne Jacobs

    Dank je Rose om je sterke stem te hebben laten horen, het was het waard!