Exclusief voor abonnees

Rose McGowan laat zich niet kapotmaken door Weinstein: “Ik zou nooit met hem gevrijd hebben. Ook al was hij de laatste man op aarde”

Rose McGowan spreekt op de eerste procesdag de pers toe, ten midden van andere slachtoffers van Harvey Weinstein.
AFP Rose McGowan spreekt op de eerste procesdag de pers toe, ten midden van andere slachtoffers van Harvey Weinstein.
Nu het monsterproces tegen Harvey Weinstein (67) zijn ontknoping nadert, stijgt ook bij Rose McGowan (46) de spanning. Ze mag dan niet getuigd hebben op het proces, maar zij was het eerste slachtoffer die sprak over Weinsteins misbruik. Via sociale media en voor de trappen van het gerechtsgebouw, de voormalige actrice steunt haar lotgenoten in de rechtszaal - wat de uitkomst ook zal zijn. “Ik ben klaar om mijn beste gevecht aan te gaan.”

6 januari 2020. Het is ijzig koud in New York, maar dat kan Rose McGowan niet deren. Jarenlang heeft ze gewacht op dit moment, het moment waarop Harvey Weinstein zich eindelijk voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor zijn misdaden. Samen met maar liefst 80 andere vrouwen wacht ze de gewezen filmproducent op. In een knalrode jas, met rood gestifte lippen die fel afsteken tegen haar bleke huid en korte witte kapsel, als om de verbeten trek om haar mond extra te accentueren. “Vandaag eren we hoe ver we gekomen zijn en hoeveel we geleden hebben om hier te komen", richt ze zich tot de aanwezige journalisten. “We zijn vrij. We zijn mooi. We zijn sterk. En dat zal hij ons nooit kunnen ontnemen.” De voormalige actrice besluit wel om het proces van buitenaf te volgen. Harvey dag in, dag uit van dichtbij zien zou “te traumatiserend” zijn, geeft ze toe. 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.