Ronde van Vlaanderen live in AB, gevolgd door concert van Arno

PHOTO_NEWS
De Brusselse concertzaal AB zendt op 5 april met de Ronde van Vlaanderen voor het eerst in zijn bestaan een sportwedstrijd uit. Na Vlaanderens mooiste volgt om 18 uur een optreden van Arno met zijn European Peace Collectif. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar Kom Op Tegen Kanker.

Het muziekcomplex, aan de binnenkort verkeersvrije Brusselse Anspachlaan, opent op zondag 5 april al om 14 uur de deuren. De wielerliefhebbers kunnen meteen in verschillende zalen terecht voor een projectie van de Ronde Van Vlaanderen. Voor de toegangsprijs van 30 euro kunnen de toeschouwers ook genieten van randanimatie, bar en buffet.

"De medewerkers van AB Café/Resto zetten al enkele jaren wielerploegen aan de start van de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker, met bekende gezichten als Sioen, Freek Braeckman en Helmut Lotti", zegt Kevin McMullan van AB. "Arno fietste nooit mee, maar is als peter steeds nauw betrokken. Zo kregen we ook het idee voor dit event."

In de volgende weken geeft de AB meer details vrij over het exacte verloop van de namiddag. Er zouden nog extra namen aan het programma toegevoegd worden, zoals die van Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster.

REUTERS