Roel Van Der Stukken: "Ik ben best egoïstisch, mijn vrouw moet mij dus heel graag zien"

Dieter Bacquaert
Roel Vanderstukken (40 op 2 december) waagt zich op glad ijs. De Familie-acteur gaat meespelen in de musical Chaplin. Een nieuwe uitdaging, al houdt Roel privé vooral van standvastigheid. En die krijgt hij volop van zijn vrouw Anne-Sophie en hun zonen Toots (5) en Ramses (1), vertelt hij in Story.

"Anne-Sophie en ik zijn al tien jaar samen, waarvan een dikke zes jaar getrouwd. Ik denk niet dat ik ooit een betere vrouw zal vinden dan zij. Niet dat ik daar überhaupt naar op zoek ben!", vertelt Roel in Story. "Het zijn heftige jaren geweest door ons werk en de kinderen, maar Kürt Rogiers vertelde me onlangs dat dit de zwaarste periode is uit je leven, en dat is een hele geruststelling. Want zelfs in die zwaarste periode doen we het goed, al voelen we wel dat we tijd voor elkaar moeten maken. We doen dat net iets te weinig, maar in september zijn we nog vier dagen naar Rome geweest. Het was de eerste keer dat ik bang was dat het misschien niet zo'n leuk weekend zou worden, want op neutraal terrein komt er altijd van alles naar boven... Maar we waren nog niet op de luchthaven of we gedroegen ons alweer als twee verliefde pubers", lacht Roel.

Egoïstisch
Maar wat is volgens Roel de kracht van zijn relatie met Anne-Sophie? "Anne-Sophie zelf. Zij moet mij ongelooflijk graag zien... Ik kan soms nogal egoïstisch zijn omdat ik veel ruimte nodig heb in mijn hoofd, maar zij weet dat altijd goed aan te pakken. Ze heeft een manier gevonden om met mij om te gaan. Weet je, ik denk soms dat ze een superwoman is, ook al heeft ze natuurlijk haar grenzen. Maar ik kan niet anders dan veel respect voor haar hebben en op mijn beurt ontzettend veel van haar houden." De acteur vertelt ook hoe ze minder goede momenten in hun relatie aanpakken. "Vaak volstaat het al om na een ruzie of discussie een uurtje te gaan wandelen, dan is het probleem nadien al voor de helft opgelost. En wat mijn soms hectische werkschema betreft: als ik haar goed op tijd verwittig dat er een drukke periode aankomt, wapent zij zich daartegen. Mocht dat niet het geval zijn, dan was het allang voorbij tussen ons."

Derde kindje
Roel en Anne-Sophie hebben twee kinderen, maar een derde komt er niet, zegt Roel. "Of het zou achter mijn rug moeten gebeuren. (lacht) Er is geen tijd en ruimte voor. Ik ben zelfs van plan om me te laten steriliseren, want al die hormonen zijn niet goed voor een vrouw. Het is een van de belangrijkste oorzaken van borstkanker en dat wil ik Anne-Sophie absoluut besparen."