Rod Stewart vocht 3 jaar lang tegen prostaatkanker

Rod Stewart
EPA Rod Stewart
Tijdens een liefdadigheidsevenement waar Rod Stewart (74) afgelopen weekend aanwezig was, deed de zanger een opvallende onthulling. Hij vertelde het publiek de afgelopen 3 jaar gestreden te hebben tegen prostaatkanker. Sir Rod is inmiddels vrij van kanker verklaard en vertelde opgelucht “er op tijd bij te zijn geweest”. Dat meldt The Daily Mirror.

Stewart kreeg in juli te horen schoon te zijn, nadat de ziekte in februari 2016 bij hem werd geconstateerd. “Niemand wist hiervan, maar ik had mijn vrouw Penny al gezegd dat deze avond een goed moment was voor mij om uit de kast te komen. Wat betreft prostaatkanker dan’’, zei Stewart met een knipoog tegen het publiek. “Ik was er vroeg bij en heb veel testen ondergaan, waardoor ik goed behandeld kon worden. Dus mannen hier, ga allemaal naar de dokter en doe een check-up.’’

Het evenement waar de Britse zanger het nieuws onthulde werd gehouden om geld in te zamelen voor The Prostate Project en de European Tour Foundation. Het vond plaats in de Wentworth Club in het Engelse Surrey, een van de meest vooraanstaande golfclubs van Engeland.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Brit Deckers-Beckers

    Wat een moedig en geweldig man !!! In mei nog op een concert geweest in York en hij sprong alweer rond als 20 jaar geleden. Morgen hoor ikzelf of ik “vrij” ben. Op tijd laten screenen. Het helpt!!

  • Roland Magnums

    Ik heb het ook in vroeg stadium meegemaakt. Wees niet bang, laat u testen. Gewoon bij bloedonderzoek vragen PSA aan te kruisen. Was te hoog. Wat volgt: echografie en scanner. En enkele keren halve dag onderzoek, doet geen pijn. Het bestrijdingsproces: op uw gekozen uur op werkdagen 5 min bestraling. 32 keer. Echt op minder dan uur ben je buiten. Voelt niks, geen haaruitval. En om terugkeer te beletten om de 3 maand een spuitje gedurende 2 jaar. Het bezorgt je enkel wat hinder. Laat u testen!