Rod Stewart maakt nazigroet en verkoopt bewaker klappen in uitgelekte video

AFP
Er zijn ophefmakende beelden opgedoken van Rod Stewart. In de video, die de Britse Daily Mail in handen heeft, is te zien hoe de 75-jarige rocker een nazigroet maakt en niet veel later een bewaker te lijf gaat en hem klappen verkoopt. Het incident vond op oudejaarsavond plaats tijdens een feestje in een hotel in Florida, maar de beelden komen nu pas aan het licht.

De beelden laten zien dat er een woordenwisseling ontstond tussen Stewart en een bewaker, nadat die laatste het de zanger had verboden het kindergedeelte van The Breakers Palm Beach in Florida te betreden. De zanger verbleef tijdens oudejaarsavond in dat hotel om er het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Stewart kon het duidelijk niet appreciëren dat hem de toegang werd ontzegd, waarna hij uit protest een nazigroet maakt met zijn rechterarm, terwijl hij met zijn linkerwijsvinger een snor vormde. Vervolgens lijkt Stewart op de beelden uit te halen naar de bewaker.

De bewuste nacht eindigde met de arrestatie van Stewart en zijn 39-jarige zoon Sean, die tevens aanwezig was tijdens het feest. Vader en zoon werden aangehouden wegens het onrechtmatig gebruik van geweld, een misdrijf dat hen tot een jaar gevangenisstraf zou kunnen opleveren. De bewakingsagent die klappen kreeg is de 33-jarige Jessie Dixon, die stelt dat hij gewelddadig werd aangevallen door de zanger. Hij spant daarom een rechtszaak aan tegen Stewart en zoon Sean.