Robbie Williams gelooft in het bovennatuurlijke: “Mijn hit ‘Angels' gaat over echte engelen”

Robbie Williams gelooft in bovennatuurlijke fenomenen
EPA Robbie Williams gelooft in bovennatuurlijke fenomenen
Robbie Williams (45) heeft in een interview verteld hoe hij al zijn hele leven bovennatuurlijke fenomenen waarneemt. Zo is zijn nummer ‘Angels’ niet gebaseerd op bijvoorbeeld een geliefde, maar op echte engelen. 

“Als kind praatte ik met dode mensen”, vertelt Robbie Williams in The Sun. “Het maakte mijn vader bang: ik was drie, vier, vijf jaar oud en ik praatte met mensen die gestorven waren. Daarnaast had ik levendige dromen. Ik zag ook UFO’s, eentje dichtbij genoeg zodat ik het kon raken met een tennisbal. Ik noemde die dode mensen geesten, maar dat doe ik niet meer omdat ik niet weet wat ze zijn.”

Hij gaat verder: “Ik heb dingen gezien die ik niet kan uitleggen, maar die mijn leven en het pad dat ik gevolgd heb, hebben beïnvloed. De fenomenen zijn constant geweest: er is geen moment in mijn leven geweest dat ik me niet bewust ben geweest van de aanwezigheid van iets dat niet gezien kon worden." Ook zijn hit ‘Angels' is het resultaat van zo’n ontmoeting. “Het eerste nummer dat ik ooit schreef was ‘Angels’, en dat ging effectief over engelen”, zegt Williams. “Mensen denken dat het over mijn moeder gaat, of over iemand die ik liefheb, maar het gaat echt over engelen. En het was mijn grootste hit tot nu toe.”

UFO in Arizona

Williams is dankbaar voor zijn gave. “Als het niet voor mijn geloof (of semi-geloof) geweest was, of voor mijn pogingen om te begrijpen wat ik bij momenten zie en voel, dan zou ik niet gekomen zijn waar ik nu ben.” De zanger vertelt hoe hij bijvoorbeeld een UFO zag toen hij in 2009 het nummer ‘Arizona’ schreef. “Ik zit in mijn oude huis en we beginnen het nummer ‘Arizona’ te schrijven. Dat gaat over een ontvoering door aliens. Plots kijk ik omhoog en ik zie een gouden bol in de lucht.”

Williams geeft wel toe dat hij vrij alleen staat met zijn passie. “Niemand in mijn intieme cirkel heeft dezelfde vreemde obsessie als ik. Maar het enige constante in mijn leven zijn deze vreemde fenomenen geweest, naast voetbal en mijn huidige vrouw.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gerard wauters

    Een paar jaar geleden zei hij dat Angels gebaseerd was op stenen engelen op een gebouw waar hij om 1 of andere reden naar keek als hij buiten keer. Weet niet meer of het een hotel was waar hij verbleef of iets anders.