Richard Hammond nog paar maanden buiten strijd door crash

Hammond in een Zwitsers ziekenhuis na het ongeval waarbij hij meerdere botbreuken opliep.
afp Hammond in een Zwitsers ziekenhuis na het ongeval waarbij hij meerdere botbreuken opliep.
Richard Hammond sprak na zijn succesvolle knieoperatie vorige maand de wens uit snel weer aan het werk te gaan, maar zal toch nog een paar maanden geduld moeten hebben. De voormalig Top Gear-presentator kan de komende maanden nog niet lopen.

"Het duurt nog een paar maanden voor ik mijn knie weer kan gebruiken,' zei Richard maandag in de ITV-talkshow This Morning. Toch wil hij niet zo lang wachten voor hij weer in de auto kruipt. "Ik zit over een paar weken weer achter het stuur", voorspelde Richard, om daar al snel aan toe te voegen dat het "hoogstens een paar maanden" gaat duren.

Richard vloog half juni bij het Zwitserse Luzern uit de bocht in de bergen. Hij viel tientallen meters naar beneden, sloeg meerdere keren over de kop en landde ondersteboven. Wonder boven wonder hield de presentator slechts een aantal botbreuken over aan de zware crash. Hij werd in Zwitersland urenlang geopereerd aan zijn knie en loopt nog steeds op krukken.

Negenjarige

De operatie heeft tot gevolg gehad dat Richards ene been korte tijd zeven millimeter korter was. "Ik moet de rest van m'n leven rondjes blijven rennen", grapte hij daarover. Met behulp van een metalen plaat werd het been weer verlengd. "Over een paar maanden moet het allemaal weer in orde zijn."

Niet alleen Richard kijkt uit naar het moment waarop hij weer aan het werk kan, ook zijn vrouw Mindy is daaraan toe. Ze verzuchtte in de talkshow dat ze het extra zwaar heeft, nu ze niet alleen twee tienerdochters hele dagen thuis heeft vanwege de zomervakantie, maar ook "een negenjarige man".

Richard Hammond en zijn vrouw Amanda Etheridge.
epa Richard Hammond en zijn vrouw Amanda Etheridge.