Renée Zellweger herstart Ice Bucket Challenge

AP
Renée Zellweger heeft zichzelf overgoten met een emmer ijswater voor de zogenaamde Ice Bucket Challenge.

De ALS-stichting wil ook dit jaar weer aandacht vragen voor de slopende spierziekte door middel van de ijswatercampagne die vorig jaar een groot succes was. Vele beroemdheden deden toen mee aan de Ice Bucket Challenge door video's te maken waarin ze zichzelf een koude douche geven.

Onder het motto 'elke augustus totdat er een geneesmiddel is' wil de stichting de campagne herstarten. Zellweger zegt in de video de uitdaging aan te hebben genomen van de stichting en hoopt een nieuwe reeks te kunnen ontketenen. Op het einde van de video daagde de actrice Colin Firth en Eddie Redmayne uit om de Ice Bucket Challenge aan te gaan.

De inzet van Zellweger gaat verder dan alleen de video: haar actie heeft vooral als doel om geld op te halen voor de sponsorloop waaraan ze in oktober meedoet samen met Courteney Cox en Reese Witherspoon. De actrices willen daarmee hun aan ALS lijdende vriendin Nanci Ryder een hart onder de riem steken. Ryder werkte als pr-vrouw voor verschillende Hollywoodsterren, onder wie Witherspoon, Cox en Zellweger.