Renée Zellweger: "Geen seks met Weinstein om hogerop te raken"

Renée Zellweger
EPA Renée Zellweger
Een woordvoerder van Renée Zellweger heeft met klem ontkend dat de actrice ooit seks heeft gehad met Harvey Weinstein, in ruil voor mooie filmrollen. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. 

De gevallen Hollywood-producent beweerde jarenlang dat hij het bed gedeeld heeft met Renée, maar ook met Gwyneth Paltrow en Charlize Theron, omdat de vrouwen hun carrière via deze weg een boost wilden geven.

In een kort geding, dat deze week door zes vrouwen werd ingediend bij de rechtbank van New York, kwam deze uitlating aan het licht. Volgens hen "schepte Weinstein enorm op over de seks die hij had met zijn grote sterren." 

"Je weet dat als Harvey zoiets zegt, hij uit z'n nek lult", reageerde een woordvoerder van Zellweger.

Zellweger bleef stil

Tijdens de afgelopen maanden, toen er meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Weinstein binnenkwamen, gaf Zellweger geen commentaar op de situatie. Ze werkte sinds 1998 nauw met de producent samen en zou volgens bronnen haar rol in Bridget Jones te danken hebben aan het hebben van seks met hem. Deze iconische rol leverde haar de A-status op in Hollywood, waarna grote rollen volgden in onder andere 'Chicago', 'Cold Mountain' en 'Miss Potter'. Voor haar rol in 'Cold Mountain' won de Texaanse een Oscar. In haar dankwoord bedankte ze Harvey uitgebreid.

Renée Zellweger in 'Cold Mountain'
REUTERS Renée Zellweger in 'Cold Mountain'2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • philippe vander haeghen

    Eigenlijk zouden die gasten nu de namen moeten geven van de "actrices" die stonden te springen om in de koffer te duiken.

  • Marc Geerts

    Dus wel.