Reese Witherspoon openhartig in interview met Oprah: "Ik werd mishandeld"

Reese Witherspoon
AFP Reese Witherspoon
Reese Witherspoon (41) vertelde voor het eerst over een moeilijke periode in haar leven, waarin ze brak met een man die haar mentaal mishandelde. Dat zei ze in een interview met Oprah Winfrey. 

Witherspoon en Winfrey zijn samen te zien in de nieuwe Disneyfilm ' A Wrinkle in Time'. Naar aanleiding daarvan verschenen ze deze maand op de cover over Oprah Magazine. 

"Het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen was uit een relatie stappen waarin ik mishandeld werd", zei Witherspoon. Toen Oprah haar vroeg om er dieper op in te gaan, bekende ze dat een persoon uit haar verleden haar mentaal mishandelde. "Die verbale mishandeling had een grote psychologische impact op me. Ik ging bij hem weg omdat ik duidelijk een lijn in het zand had getrokken, maar hij bleef ze maar oversteken. Toen maakte ik de klik en besefte ik dat ik zo niet verder kon."

Volgens haar heeft de breuk haar gevormd als persoon. "Ik ben wie ik ben omdat ik toen voor mezelf ben opgekomen. Dat soort zelfvertrouwen verandert je voorgoed." 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alexander Meeuws

  Een benefiet organiseren... dat lijkt me hier wel op zijn plaats... Om de multimiljonairs te sturen... Dan zij zijn het slachtoffer

 • Alfons Thijs

  Och zeveraar gij zijt het stereotype van naar de top geraken door "gunsten"

 • Philippe Vander Haeghen

  Streep & Winfrey zijn de grote stokers in heel die zaak. Mocht men weten wat die twee allemaal uitgespookt hebben, uw broek zakt af. Oei, dat mag just niet zeker?

 • Patrick De pauw

  Als je bekijkt met al die vrouwen zijn ze toch allemaal heel rijk geworden maar ook allemaal misbruikt?klare onzin het is allemmal flauwe kul ik geloof er niet meer van?gewoon publiciteit vragen noem ik dat?ze blijven toch allemaal hetzelfde verhaal vertellen?dikke zever en ja Oprah smult ervan om nog rijker te worden