Reclamespot Jimmy Choo met Cara Delevingne gaat viraal om de foute reden

Cara Delevingne voor Jimmy Choo
YouTube: Jimmy Choo Cara Delevingne voor Jimmy Choo
Het reclamespotje voor het bekende Britse schoenmerk Jimmy Choo zorgt voor controverse op de sociale media. De spot, die in november verscheen maar pas deze week viraal ging, toont Cara Delevingne die in een korte, rode jurk en op zwarte botjes van het merk door de straten van New York wandelt en daarbij door mannen wordt achterna gekeken en wordt aangesproken. 

Delevingne wordt tijdens haar wandeling door de stad van top tot teen gekeurd en soms op haar schoenen aangesproken: "Mooie schoenen, lady", zegt een onbekende mannelijke passant in de spot. 

Gezien de recente schandalen over seksueel misbruik en ongepast seksueel gedrag, die massaal aan het licht kwamen door vrouwen die hun krachten bundelden in de internationale #MeToo-beweging, is de advertentie volgens velen totaal misplaatst en seksistisch. 

Daarenboven wordt er met verbazing gereageerd op het feit dat Cara Delevingne aan het reclamefilmpje heeft meegewerkt. Het 25-jarige model maakte in oktober haar eigen ervaring met Harvey Weinstein bekend. Weinstein had de biseksuele actrice en model in zijn hotelkamer samen met een andere vrouw opgewacht. Hij wou dat ze met de vrouw kuste en probeerde daarna zelf Delevingne op de mond te kussen. Uitgerekend van haar had de internetgemeenschap iets anders verwacht.

Bekijk hier de bewuste reclamespot. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Onsia

    Zo zie je maar: Matt Damon zat er zo ver nog niet naast. Vrouwen kunnen ook genieten van wat aandacht, maar het moet niet te ver gaan. En sommige vrouwen krijgen te veel aandacht waardoor ze zich constant bekeken en belaagd voelen. Of gekeurd. Maar tussen een tik op de billen en verkrachting ligt een wereld van verschil. Vraag maar eens aan verkeachte vrouwen of ze liever een tik op de billen hadden gehad. Als dan weer je baas dagelijks aan je billen zit, dan is het weer een ander verhaal.

  • sjaak vanslembrouck

    tja, het is verkeerd and strafbaar als het hen niet uitkomt. en gewenst en carrierebevorderend als ze het wel willen.