Rechtszaken van Jackson-slachtoffers gaan mogelijk toch door

Michael Jackson
AFP Michael Jackson
Wade Robson (37) en James Safechuck (41), die Michael Jackson in de documentaire ‘Leaving Neverland’ beschuldigen van seksueel misbruik, krijgen mogelijk toch de kans hun verhaal te vertellen in de rechtbank. Dat meldt TMZ. De mannen klaagden de zanger in 2017 al aan voor seksueel misbruik, maar de zaken werden toen geseponeerd vanwege de verjaringstermijn. 

Wade Robson en James Safechuck beweren als kind slachtoffer te zijn geworden van de King of Pop. Ze klaagden de zanger in 2017 daarom aan voor seksueel misbruik, maar de zaken werden geseponeerd vanwege de verjaringstermijn. Zowel Wade als James ging in hoger beroep en wachten nu een beslissing af. Volgens ingewijden gaat de rechter zich deze week buigen over de zaken. In Californië is namelijk een nieuwe wet aangenomen waarin de verjaringstermijn van seksueel misbruik is uitgebreid. Jackson, die in 2009 overleed, zou dus alsnog door de rechtbank schuldig kunnen worden bevonden aan seksueel misbruik.

De HBO-documentaire ‘Leaving Neverland’ zorgde begin dit jaar voor flink wat ophef. Zo besloten meerdere radiozenders Jacksons muziek niet langer te draaien en werden kunstwerken van de zanger uit verschillende musea verwijderd. De nabestaanden van Jackson ontkenden de aantijgingen echter en verwierpen de film. Ook klaagden ze HBO aan wegens contractbreuk. In een overeenkomst tussen de zender en de zanger uit 1992, die werd getekend vanwege de uitzending van een concert, stond opgenomen dat HBO de zanger niet mag vernederen of te schande mag maken. Dat was volgens de Jacksons wel gebeurd door het tonen van de documentaire. De rechter stelde ze vorige maand in het gelijk, HBO ging in hoger beroep.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Vervaet

  Waar zijn die bewijzen?

 • Eddy Vervaet

  @Maddy,er bestaat zelfs een video waarop de moeder van één van die jongens in 2003 staat te dansen op de muziek van Micheal.Als uw kind zou misbruikt zijn,zou jij dan staan dansen op de dader zijn muziek?Wel,ik in ieder geval niet.In mijn ogen was Michael een grote kindervriend,maar iemand met het Peter Pan syndroom.Al de goede dingen die hij voor bvb kankerpatiëntjes gedaan heeft wordt 0,0 aandacht aan besteed.Duistere verhalen verkopen gwn beter zeker...

 • Jan Deroover

  Of Jackson schuldig was aan pedofilie kan ik niet zeggen, het zou mij niet echt verbazen, maar dat de verhaaltjes van deze 2-heerschappen rammelen van begin tot het einde bleek zelfs in hun eigen promo filmpje Leaving Neverland. Deze 2 jongetjes waren en zijn blijkbaar enkel uit op het verschijnen op TV en in de boekskes. Zij zijn dan ook bereid tot alles om dit te bereiken. Oh ja, zij zijn ook duidelijk uit op de centen.

 • Chris Devlaeminck

  Elk gelooft wat hij wil. Voor mij is hij een pedofiel.

 • Diana De Wit

  Indien ze inderdaad seksueel misbruikt werden door hem, dan hebben ze het recht dit te bewijzen! En dan moet het gedaan zijn met de verheerlijking van Michael Jackson! Dit duurt al lang genoeg!