Rechtszaak om auto-ongeluk Jenner toch doorgezet

Caitlyn Jenner in een trailer voor de nieuwe documentaire 'Ik ben Cait'.
AP Caitlyn Jenner in een trailer voor de nieuwe documentaire 'Ik ben Cait'.
Terwijl Caitlyn Jenner haar handen vol heeft aan haar geslachtsverandering en de bijbehorende media-aandacht, heeft ze ook nog te maken met een rechtszaak. De stiefkinderen van de vrouw die om het leven kwam bij het auto-ongeluk waarbij Jenner in februari betrokken was, houden vol dat de realityster hen een schadevergoeding schuldig is.

Jenner, die tijdens het ongeluk nog als Bruce door het leven ging, heeft de rechter gevraagd de zaak in de prullenbak te gooien. Volgens hem kan het niet worden aangetoond dat de stiefkinderen financieel afhankelijk waren van het slachtoffer, Kim Howe. Nu zijn de twee stiefkinderen hier schriftelijk tegenin gegaan.

In de juridische papieren, die TMZ heeft ingezien, staat dat de kinderen wel degelijk een relatie hadden met Howe in de veertig jaar dat zij hun stiefmoeder was. "Ze waren in elk geval tot op een zekere hoogte afhankelijk van haar voor een aantal levensbehoeften."

Jenner reed begin februari achter Howe. Toen de auto voor haar plotseling remde ontstond er een kettingbotsing. Howe belandde door de klap van Jenners auto op de andere weghelft, waar ze frontaal door een tegenligger werd geraakt en ter plekke overleed. Uit politieonderzoek is gebleken dat Jenner, de stiefvader van Kim Kardashian, voorafgaand aan het ongeluk niet zat te bellen of sms'en.

EPA