Rechter verwerpt MeToo-rechtszaak tegen Kevin Spacey

Acteur Kevin Spacey.
AFP Acteur Kevin Spacey.
De rechtszaak die tegen acteur Kevin Spacey was aangespannen vanwege seksueel misbruik, is verworpen. De griffie in Nantucket heeft in een schriftelijke verklaring gemeld dat de zaak niet doorgaat vanwege het "niet beschikbaar zijn van de klager als getuige", melden Amerikaanse media.

Het vermeende slachtoffer van Spacey's misbruik beriep zich eerder deze maand tijdens een zitting op zijn zwijgrecht. Advocaten van Spacey vroegen de rechter vervolgens om de zaak te laten vallen, omdat deze nu volgens hen afgezwakt is, omdat het slachtoffer niet wilde getuigen.

De rechter gaf de aanklagers de tijd om te bedenken hoe zij verder willen procederen. Hij stelde echter dat het lastig is het niet-getuigen van het vermeende slachtoffer in een eventueel oordeel buiten beschouwing te laten.

De 59-jarige Spacey zou het slachtoffer in juli 2016 in een bar in Nantucket onzedelijk hebben betast. De voormalige House of Cards-acteur ontkent dat.

Meerdere acteurs hebben de afgelopen anderhalf jaar geclaimd dat Spacey ze seksueel ongepast bejegend zou hebben. Maar dit was tot nu toe de enige rechtszaak die daadwerkelijk tegen de tweevoudig Oscarwinnaar was aangespannen.

AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sjaak vanslembrouck

    Nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen is of... Dat was zo. nu met die hele social justice gezever is die man zijn rol in house of cards kwijt en zal heel moeilijk nog aan de bak geraken en dat zonder 1 korrel bewijs.