Rebel Wilsons schadevergoeding na lasterzaak fors verminderd

Rebel Wilson
AP Rebel Wilson
Een Australische rechtbank heeft het bedrag dat Rebel Wilson (38) zou krijgen na het winnen van een lasterzaak drastisch verlaagd.

Vorig jaar won de Australische actrice een zaak tegen uitgever Bauer Media. Wilsom claimde dat ze in enkele artikelen ten onrechte als een aartsleugenaar werd afgeschilderd waardoor ze filmrollen misliep. Een rechtbank had de tijdschriftuitgever bevolen om haar 4,5 miljoen Australische dollars te betalen (omgerekend bijna 2,9 miljoen euro) - een record voor een Australische lasterzaak.

Bauer, gesteund door veel Australische mediabedrijven, maakte in februari bezwaar tegen de hoogte van de oorspronkelijke uitbetaling. Donderdag verlaagde het hof het bedrag zodoende tot 600.000 Australische dollars (383.000 euro). "Er was geen basis in het bewijs voor het geven van een schadevergoeding voor economisch verlies", luidde het vonnis.

Wilson was donderdag niet in de rechtszaal, maar in een tweet op woensdag zei ze dat haar zaak "nooit om het geld ging."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Tersago

    Triestig.. Als je ziet hoe miljoenen/miljardenbedrijven of lobby zo vrijuit gaan van hun oorspronkelijke opgelegde boetes (ook al ging het idd niet om het geld).