Ga naar de mobiele website
^ Top

Rebel Wilson krijgt 3,6 miljoen dollar van mediabedrijf voor eerroof

De Australische actrice Rebel Wilson heeft vandaag haar slag thuisgehaald.
EPA De Australische actrice Rebel Wilson heeft vandaag haar slag thuisgehaald.
De Australische actrice Rebel Wilson heeft van de rechter gelijk gekregen in haar zaak tegen het Australische mediabedrijf Bauer Media. Dat bedrijf moet de actrice nu 3,6 miljoen Amerikaanse dollar voor laster en eerroof. Het hooggerechtshof in Melbourne oordeelde vandaag dat de berichtgeving in Women's Day en Australian Women's Weekly de actrice ernstige schade hebben toegebracht en dat ze daarvoor een 'substantieel' bedrag voor moet krijgen.

Rebel Wilson (37) speelt onder meer mee in 'Pitch Perfect' en 'Bridesmaids'. Het was na 'Pitch Perfect 2' dat de magazines van Bauer Media een reeks artikels hebben gewijd aan de actrice waarin onder andere haar leeftijd, naam en afkomst in vraag werden gesteld. Wilson meende dat ze door de internationale aandacht voor de aantijgingen van de magazines belangrijke filmopdrachten aan haar neus heeft zien voorbijgaan. Daarop sleepte ze de mediagroep voor de rechter.

De jury volgde alvast de standpunten van Wilsons advocaten en oordeelde dat er effectief sprake was van een lastercampagne tegen de actrice en dat die negatieve publiciteit impact heeft gehad op haar carrière.

"Je bent maar voor een korte tijd populair in Hollywood. Ze hebben twee jaar afgepakt van wat ik graag doe en dat is mensen entertainen en aan het lachen brengen", zei Wilson in een eerste reactie op de uitspraak vandaag.

Nog voor de uitspraak van vandaag had ze gezegd dat ze het bedrag zou overmaken aan een goed doel. Of dat er ook effectief van komt, is niet duidelijk.

Rebel Wilson op de roe loper in Londen.
AFP Rebel Wilson op de roe loper in Londen.
Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Rudy De Wever

    Geld maakt geld zeggen ze, mag je als werkmens eens proberen.

Meld een bug