Rare jongen: Pharrell eist foto kosmoloog in kleedkamer

ANP
Concertzalen krijgen vaak te maken met allerlei vreemde eisen popsterren. Zo ook van Pharrell Williams, wiens kleedkamer aangekleed moet worden met een ingelijste foto van kosmoloog Carl Sagan.

The Smoking Gun wist de hand te leggen op de lijst met eisen die de Happy-zanger inlevert bij de zalen waar hij optreedt. Zijn meest opvallende eis is de ingelijste foto van Sagan. De tv-kosmoloog wekte indruk op een jonge Pharrell, zo vertelde hij vorig jaar in een interview met Today. Hij had ook toen een ingelijste foto van de inmiddels overleden wetenschapper bij zich.

"Ik was onder de indruk van zijn gedachten. Als ik naar zijn foto kijk realiseer ik hoe gelukkig we allemaal zijn om op deze planeet te zijn en iedere dag te kunnen doen wat we willen doen. Carls gezicht herinnert me daaraan."

Verder eist Pharrell onder meer flessen tequila en wodka, glutenvrije crackers en ongebrande amandelen. Ook verbiedt hij dat er zichtbare reclame is in de zaal waar hij optreedt, zo is in het document te lezen: "Er mag geen opgelichte reclame zichtbaar zijn. We zijn geen pizzaverkopers."