Rapper T.I. shockeert: “Ik ga elk jaar met mijn dochter naar de gynaecoloog om haar maagdenvlies te controleren”

T.I.
REUTERS T.I.
Rapper T.I. houdt er wel heel vreemde praktijken op na. Naar eigen zeggen trekt hij elk jaar met zijn tienerdochter naar de gynaecoloog om te checken of ze haar maagdenvlies nog wel heeft.

Die controversiële uitspraak deed hij in een interview voor de Amerikaanse podcast ‘Ladies Like Us’, toen hem gevraagd werd of hij het ‘seksgesprek’ al mijn zijn dochter had gehad. De rapper, die in totaal zes kinderen heeft, vertelde hoe hij dat aanpakte bij zijn oudste dochter, Deyjah Harris. Zij is op dit moment achttien. “Niet alleen hebben we dat gesprek gehad, we maken jaarlijkse uitstapjes naar de gynaecoloog om haar maagdenvlies te controleren. Ja hoor, ik ga met haar mee.” 

“Op haar zestiende verjaardag plakte ik een post-it tegen haar deur: ‘Gyno. Morgen om 9u30.’ Ik ben toen met haar meegegaan, en de dokter deed daar eerst moeilijk over. Er was namelijk sprake van beroepsgeheim, en zonder Deyjahs toestemming mocht hij geen informatie met mij delen. Ik vroeg Deyjah dan maar om even iets te ondertekenen waardoor dat wél mocht, geen probleem.” 

Wanneer de aanwezige presentatrices hem vertellen dat het maagdenvlies gescheurd kan worden door andere activiteiten dan alleen seksuele relaties, wuift hij die commentaar weg. “Ik zei: kijk dokter, ze rijdt niet op paarden, ze doet niet aan topsport, check alsjeblieft gewoon haar maagdenvlies en geef mij snel je resultaten.” 

Hij gaf ook nog mee aan de luisteraars dat Deyjahs maagdenvlies op haar achttiende verjaardag nog intact was. 

Kritiek

De rapper krijgt zware kritiek op zijn uitspraken. Zo beschuldigt men hem ervan dat hij zijn dochter al op jonge leeftijd onder druk zette en onnodig controleert. “Dit is verschrikkelijk op zo veel verschillende niveaus...”, aldus Jennifer Gunter, een bekende gynaecoloog uit de States. 

“De manier waarop T.I. de privacy en menselijkheid van zijn dochter schendt, is één van de walgelijkste dingen die ik al heb gehoord”, schrijft een andere Twitter-gebruiker. 

“Geen idee wie dit nog moet horen, maar maagdelijkheid is een sociale fabricatie en heeft helemaal niets te maken met je maagdenvlies”, klinkt het in een tweet van Planned Parenthood, een Amerikaanse organisatie die zich inzet om correcte seksuele voorlichting tot bij jongeren te krijgen. “Maagd betekent dat je geen seks hebt gehad, maar seks betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, dus maagdelijkheid ook. Het maagdenvlies is bij sommige vrouwen van nature uit open, in andere situaties kan het scheuren door iets simpels als een tampon of een ritje op een fiets. We blijven het maar zeggen: je kan niet vaststellen of iemand maagd is door een controle van het maagdenvlies!” 

Bovendien zijn de ‘maagdelijkheidstesten’ veroordeeld door de World Health Organization, die in 2018 een officiële petitie begon om de praktijk af te schaffen. “Het is een schending van de mensenrechten”, klinkt het daar. “En het kan afbraak doen aan de fysieke en mentale gezondheid van het meisje in kwestie.” 

Harris, de 19-jarige zoon van T.I., lijkt ook niet akkoord te gaan met de uitspraken van zijn vader. Hij likete verschillende commentaren op Twitter die zijn vader veroordeelden, inclusief eentje die zijn praktijken “walgelijk, bezitterig en controlerend” noemde. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra Peeters

  Dit is nog erger dan die #metoo verhalen. Verkrachting is het ongewenst binnendringen van het lichaam door een ander. Een tienermeisje dat onder druk wordt gezet kan geen toestemming geven. Door arts of niet, maar een jong minderjarig meisje duidelijk onnodig dwingen om zich te ontkleden en zo te laten aanraken... Denk dat eender welke vrouw kan bevestigen dat naar een gynaecoloog gaan niet bepaald aangenaam is, nodig of niet. En voor de heren, denk maar is aan jullie prostaatonderzoek x2.

 • Chris Devlaeminck

  Andere vormen van seks vindt hij dan niet erg? Zolang dat maagdenvlies maar intact blijft? Belachelijke vent die denkt dat zijn dochter zijn eigendom is!

 • Jos Daniels

  Denkt blijkbaar dat je vrouwen kort moet houden. Niet te geloven de dag van vandaag.

 • renée schietekat

  W at een schat van een vader.

 • lukas wouters

  en zo een idioot zet 6 "slachtoffers" op de werled, slachtoffers van zijn ziekelijk brein.