Rapper M.I.A sterft nog liever aan corona dan dat ze zich laat vaccineren: “Ons eigen immuunsysteem zal ons wel redden...”

Rapper M.I.A is tegen vaccins.
Instagram Rapper M.I.A is tegen vaccins.
M.I.A, de 44-jarige rapper achter de hit ‘Paper Planes’, zou naar eigen zeggen nog liever sterven aan het coronavirus dan dat ze zich ertegen zou laten vaccineren. Ze is een zogenaamde anti-vaxxer, die de injecties van de moderne geneeskunde niet vertrouwt. 

Daarvoor krijgt ze bakken kritiek op het internet, want mensen die zich bewust niet laten vaccineren brengen de groepsimmuniteit in gevaar. Omdat de meeste mensen immuun zijn tegen bepaalde ziektes - dankzij vaccins - kan de ziekte zich niet verspreiden en zo beschermen we dan weer de zwakkere mensen, die wegens omstandigheden geen vaccin kunnen of mogen krijgen.  

Verplicht vaccineren

Mathangi Arulpragasam, zoals ze echt heet, trekt zich daar echter niets van aan. “Als ik zou kunnen kiezen tegen een vaccin tegen corona of sterven aan het virus, zou ik liever sterven.” Bovendien liet ze via sociale media weten dat ze ook haar zoon zo weinig mogelijk wil laten vaccineren. Hij heeft momenteel alleen de wettelijk verplichte vaccinaties gekregen, omdat ze daar niet buiten kon. Ze hekelt wel dat zulke vaccins verplicht worden. “Hij moest zijn spuitjes krijgen of hij mocht niet naar school gaan”, moppert ze. “Achteraf moesten ze hem antibiotica geven om zijn koorts naar omlaag te krijgen. Hij was ziek nadat hij drie vaccins vlak achter elkaar kreeg.” 

Wanneer de rapper gevraagd wordt waarom ze tegen vaccins is, geeft ze een verwarrende uitleg. “Wetenschap deelt de lakens met de zakenwereld. De zakenwereld deelt de lakens met banken. Banken delen dan weer de lakens met technologie en technologie deelt de lakens met ons. Wij delen het bed met corona. Corona deelt het bed met de wetenschap. Dus... voorkomen is beter dan genezen.” 

Een keuze

M.I.A gelooft ook niet dat gezonde volwassenen kunnen sterven aan corona. “Geen zorgen, als volwassene heb je een immuunsysteem opgebouwd, je gaat hier niet dood aan gaan. Laat je leven niet beheersen door angst. Alle andere vaccins die je al hebt gehad zullen je wel beschermen tegen deze ziekte. Toen mijn zoon gevaccineerd moest worden had hij geen keuze, en ik ook niet. Dat was heel moeilijk voor mij als moeder en dat gevoel wil ik nooit meer hebben. Maar als volwassen hebben we wél een keuze. Als er binnenkort een medicijn is moéten we ons niet laten vaccineren.”

Scherpe kritiek

Haar uitspraken maken de meesten van haar volgers erg kwaad. “Wat zeg jij nu?”, schrijft iemand onder haar tweet. “Andere vaccins zijn specifiek gemaakt voor één ziekte en zullen dus niémand beschermen tegen corona. En gezien het virus nieuw is en bijna niemand antistoffen heeft, zal je immuunsysteem je ook niet helpen. Zulke foute informatie verspreiden is gevaarlijk!” Iemand anders gaat verder: “Luister niet naar haar en laat je massaal vaccineren eens er een medicijn is! Zo beschermen we de zwakkere mensen binnen onze samenleving én ook onszelf.”  

“Als ik het zo hoor heb jij eerder een probleem met kapitalisme dan met vaccins”, besluit iemand. “Ik kan je dus alleen maar aanraden om het systeem op een andere manier te bestrijden. Want vaccins zijn veel te belangrijk.” 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daisy Vanreet

  Daar zorgt Darwin en zijn evolutie wel voor om deze dommeriken uit de populatie te gooien.

 • Dieter Cottyn

  Als ze er écht zo over denkt dan zou ze beter als vrijwilliger in het dichtstbijzijnde ziekenhuis gaan helpen.

 • Danny Govaerts

  Dat heb je als je in de ideale van een sekte gelooft. Als er een vaccin gevonden wordt moet dit maar verplicht worden. En niet vrijblijvend. Anders zullen te veel bevolkingsgroepen dit overslaan. En nieuwe uitbraken veroorzaken.

 • Gunther Mampaey

  De zotten zijn de wereld nog niet uit. Tot het zover is, dan huilen.

 • Gerard Braeckmans

  Ze doet maar, zo lang ze anderen niet besmet.