Rapper eist 20 miljoen van mediagigant wegens emotionele schade

anp
De Amerikaanse rapper The Game heeft Viacom aangeklaagd voor nalatigheid en het indirect toebrengen van emotionele schade. Viacom is het moederbedrijf van onder meer MTV en Nickelodeon. The Game eist daarom een schadevergoeding van ongeveer 20 miljoen dollar of 18 miljoen euro.

De rapper vindt dat het bedrijf hem niet voldoende beschermd heeft in zijn tijd als presentator van realityshow She's Got Game op zender VH1. Een voormalig kandidaat uit het programma beschuldigde de muzikant vorig jaar van aanranding. De vrouw won de zaak en besliste dat The Game haar ruim 6 miljoen euro schadevergoeding moest betalen. Het hoger beroep dat hij daarop aanspande is nog niet afgerond.

Strafblad
Diezelfde vrouw staat ook centraal in de zaak tegen Viacom. In een aanklacht die de rapper gisteren indiende, beweert hij dat de zender nalatig is geweest in de selectie van de kandidaten. Een arts die voor het programma werkt, zou deelname van de vrouw in kwestie afgeraden hebben vanwege haar strafblad. Hierop stonden meerdere geweldsdelicten.

Temperament
In de papieren die Rolling Stone in handen heeft, meent de rapper dat de zender toch verderging met de kandidate in de hoop dat haar temperament voor goede kijkcijfers zou zorgen. Volgens het statement van The Game misdroeg de vrouw zich meerdere keren op de set, waarna ze uit het programma gezet werd. Haar beschuldigingen aan het adres van de rapper zouden daar een direct gevolg van zijn geweest. De zaak tussen de rapper, de vrouw en mediagigant Viacom loopt nog.