Rapper 'Diddy' Combs opgepakt voor mishandeling

De Amerikaanse rapper Sean 'Diddy' Combs is maandag gearresteerd omdat hij iemand zou hebben aangevallen met een kettlebell, een gewicht met een handvat eraan. Een kettlebell wordt in de Verenigde Staten beschouwd als een dodelijk wapen. Combs is inmiddels weer op vrije voeten, na het betalen van zijn borg van naar verluidt 50.000 dollar

Justin Combs, de zoon van P.Diddy, kreeg dankzij zijn footballtalent een studiebeurs voor de University of California Los Angeles. Hij zou tijdens een training op de campus van het veld gestuurd zijn door de coach en daar kon zijn vader niet mee lachen.

Toen P.Diddy er achteraf met de coach over wilde praten, liep het uit de hand en kwam het zelfs tot een handgemeen. Daarbij zou de rapper meerdere bedreigingen geuit hebben en een kettlebell naar de trainer gegooid hebben. Niemand raakte gewond. Diddy werd vastgezet in de gevangenis op het campusterrein.

"Zelfverdediging"
Hij handelde naar eigen zeggen uit zelfverdediging toen hij verwikkeld raakte in de ruzie met de trainer. Dat laat de Amerikaanse rapper vandaag weten in een reactie op zijn arrestatie. In een korte verklaring liet coach Jim Mora weten dat het wat hem betreft "een jammerlijk incident is voor alle betrokkenen".

Volgens de 45-jarige Combs klopt er niets van de berichtgeving rond zijn arrestatie. "De verschillende weergaven van de gebeurtenissen zijn geheel onjuist. Wat we nu kunnen zeggen is dat meneer Combs handelde uit zelfverdediging voor zichzelf en zijn zoon", aldus een vertegenwoordiger van de rapper in een verklaring tegen E! News. "We hebben er vertrouwen in dat wanneer de feiten boven tafel komen, de zaak verworpen wordt."

Weer op vrije voeten
Combs is inmiddels weer op vrije voeten, na het betalen van zijn borg van naar verluidt 50.000 dollar. Hij geldt nog wel als verdachte en moet volgens NBC Los Angeles op 13 juli voorkomen.

De 21-jarige Justin, de oudste zoon van Diddy, begon in 2012 als American footballspeler aan de sportopleiding aan de UCLA. Er was destijds nog gedoe over de studiebeurs van 54.000 dollar (47.000 euro) die hij toegewezen kreeg, gezien het vermogen van zijn beroemde vader.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS