Rapper Boef nog altijd razend populair na controverse

Rapper Boef
ANP Kippa Rapper Boef
De carrière van rapper Boef lijkt dan toch niet voorbij te zijn. Met zijn nieuwe single 'Antwoord', als repliek op het feit dat hij drie jonge vrouwen die hem uit de nood hielpen hoeren noemde, heeft hij alweer een hit te pakken.

Hij schreeft het nummer naar aanleiding van de controverse rond zijn uitspraken. Hij gebruikte het woord 'kech' (hoer) om drie jongen vrouwen te beschrijven die hem een lift gaven. Toen daar reactie op kwam, verdedigde hij eerst zijn standpunt. "Wat doen jullie, in nachtclubs, in korte rokjes, met jongens? Je bent gewoon een kech." Pas later bood hij zijn excuses aan, gezien zijn carrière aan een zijden draadje leek te hangen. 

Niets is minder waar, want 'Antwoord' heeft meteen een toppositie in de Nederlandse Top 100 beet. De single is al zijn vierde nummer 1 hit. Ook in België scheert het nummer hoge toppen. De lyrics van het nummer vechten de nieuws- en radiozenders die opriepen tot een boycot van zijn muziek aan. "Ze willen boycotten, maar ik scoor hits, ik ben een ster hoor", klinkt het. 

Daarnaast vertelt hij hoe rappers 'bitches' zeggen, maar vrouwen daarom niet minder vinden. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Iggy van den Haesevelde

  boef zijn muziek is gewoon top

 • Mike wins

  haha het doet ze pijn ze wouden hem neerhalen maar het is niet gelukt. #NiceTry

 • Mohamed Kabbal

  Wat had ge gedacht? Die jongen kreeg gratis publiciteit. Hier maken ze vodden van je maar in Nederland is ie geliefd. Neem nu de film Patser als voorbeeld, hoeveel van onze 'brave' mensen hadden hen dit gegund? Bij onze noorderburen daarentegen...

 • Walter Stassen

  Dankzij pubers die te achterlijk zijn om na te denken. Daarbij komt nog dat het normbesef en respect ver zoek is. Ik zie het als leraar elke dag. Het gepamper is tot ongeziene hoogten gekomen en we kweken momenteel vreselijke mensen hierdoor.

 • Kajtazi Resko

  Gunther beerens hij is geen marokaan Zo willen julie iemand zwart maken terwijl jij niet eens weet vanwaar dat hij komt