Rapper Boef mag 18 maanden geen auto besturen nadat hij 300 km/u reed

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Boef, de Nederlandstalige rapper met de Franse nationaliteit, mag de komende 18 maanden geen voertuig besturen. De 25-jarige rapper kreeg die straf woensdag opgelegd vanwege twee grove snelheidsovertredingen in 2016. 

Op filmpjes die hij op internet plaatste, was te zien hoe hij destijds met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg reed. Binnen de bebouwde kom van Tilburg bereikte hij een snelheid van 165 kilometer per uur. De kantonrechter legde hem daarvoor een rijverbod van 30 maanden op, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Daarnaast moet Boef 6.500 euro betalen aan het fonds voor verkeersslachtoffers. De kantonrechter in Breda noemde het rijgedrag van Boef “buitengewoon gevaarlijk”. Hij hield bij de uitspraak rekening met de voorbeeldfunctie die de rapper heeft. “We moeten voorkomen dat andere mensen zijn gedrag gaan kopiëren.”

Argeloze bestuurders van andere voertuigen hadden nooit adequaat op hem kunnen reageren en hij niet op hen. Hij gebruikte de weg als racebaan.

De rechter

De rechter stelde dat Boef met zijn rijgedrag levensgevaarlijke situaties creëerde. “Argeloze bestuurders van andere voertuigen hadden nooit adequaat op hem kunnen reageren en hij niet op hen. Hij gebruikte de weg als racebaan. Dat dit gelukkig niet tot slachtoffers leidde, is niet zijn verdienste.”

Tegelijkertijd hield de rechter rekening met de leeftijd die Boef destijds had. “Hij was in 2016 nog erg jong en heeft zich de afgelopen jaren in positieve zin ontwikkeld. Dat pleit voor hem.” Om die reden legde hij een deel van het rijverbod voorwaardelijk op.

Twee weken geleden eiste de procureur een volledig onvoorwaardelijk rijverbod van 2,5 jaar, alsmede een voorwaardelijke gevangenisstraf.

BREDA - Boef mag de komende 18 maanden geen voertuig besturen. De 25-jarige rapper kreeg die straf woensdag opgelegd vanwege twee grove snelheidsovertredingen in 2016.
ANP BREDA - Boef mag de komende 18 maanden geen voertuig besturen. De 25-jarige rapper kreeg die straf woensdag opgelegd vanwege twee grove snelheidsovertredingen in 2016.34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • isabel da silva

  Toch zo'n brave jongen . En Vlaamse moeders lopen als kippen zonder kop achter hun kroost aan om toch maar naar zijn "keicoole" show te gaan . De helft van zijn teksten verstaan je niet want daarvoor moet je een " bro " zijn . Ja een streepje cultuur is altijd goed meegenomen .

 • Erwin Gielen

  Het is duidelijk dat Boef (terecht) zo'n laag zelfbeeld heeft dat hij van dit soort fratsen moet uithalen en vrouwen moet vernederen om zich beter te voelen. Ik zou hem als 50plusser eens graag tegenkomen in mijn gevechtssportclub en zien hoe groot hij dan nog is als hij tegenover iemand staat die zich niet zomaar laat doen. Het ergst van al is het dat vele jongeren naar deze loser opkijken. Want dan gaan ze zich vaak even idioot gedragen terwijl ik zeker ben dat ze veel beter zijn dan hem.

 • Francis Smet

  Opnieuw rijbewijs halen zowel theoretisch als praktijk zou een betere straf zijn geweest, en uren dienst laten doen bij verkeersslachtoffers.

 • Carlo Verstappen

  Soms zou je denken dat de jeugd slimmer is geworden tegen over vroeger. Maar als je ziet hoeveel fans die kerel heeft weet ik dat het zo niet is? ze weten meer maar zijn niet slimmer geworden

 • janine stevens

  Die heeft dan ook nog veel fans, ge moet niet vragen hoe oerdom sommige jongeren zijn, en dat is dan de toekomst.