Radiopresentatrice Rachael Bland sterft aan kanker, slechts één dag nadat ze het slechte nieuws deelde

Rachael Bland is overleden.
Twitter Rachael Bland is overleden.
Rachael Bland, een radiopresentatrice die bij de BBC haar verhaal deelde, is vanochtend overleden. Ze werd 40 jaar.

Haar echtgenoot Steven deelde het trieste nieuws op Twitter. "Onze mooie, dappere Rachael is vanochtend overleden in het bijzijn van haar familie. We zijn diepbedroefd, maar ik weet dat ze zou willen dat ik iedereen bedank die naar haar verhaal heeft geluisterd of haar steunberichten heeft gestuurd. Jullie zullen nooit weten hoeveel dat voor haar betekend heeft," meent hij.

Naast haar echtgenoot laat Bland ook een zoontje van 3, Freddie, achter. 

Nog geen dag

Rachael kreeg de diagnose borstkanker in 2016, maar leek het gevecht tegen de ziekte aanvankelijk te winnen. Deze week kreeg ze echter een verontrustend telefoontje met de boodschap dat ze nog maar enkele dagen te leven had. Gisteren nam ze afscheid van al haar luisteraars, nog geen volledige dag later was ze er niet meer. 

Ook haar collega's bij BBC Radio 5 deelden een boodschap op Twitter: "Onze liefste collega Rachael Bland is overleden. Ze heeft zo veel mensen geïnspireerd met haar podcast 'You, Me and The Big C'. Ze zette de 'kan' in kanker. We zullen haar verschrikkelijk missen."
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GASTON DE WINTER

  R.I.P. Sterkte aan familie !

 • Kristel Janssens

  Heel veel sterkte aan haar man,haar zoontje en sterkte aan de rest van de Familieleden.

 • Ivo Torfs

  Dat was snel, verschrikkelijk....rip

 • Betsy Moreels

  Mijn oprechte deelneming bij dit groot verlies sterkte aan haar man en zoontje familie vrienden en collega's betsy moreels een lotgenoot

 • Andre De Groote

  Sterkte voor heel de familie ik hoop dat je ook afscheid heb kunnen nemen van je familie rip