R. Kelly weer aangeklaagd voor misbruik minderjarige

R. Kelly is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige. Een nieuw slachtoffer heeft de zanger daarvan beschuldigd. Het gaat opnieuw om een zaak in Chicago.
EPA R. Kelly is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige. Een nieuw slachtoffer heeft de zanger daarvan beschuldigd. Het gaat opnieuw om een zaak in Chicago.
R. Kelly is wederom aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige. Een nieuw slachtoffer heeft de zanger daarvan beschuldigd. Het gaat opnieuw om een zaak in Chicago.

De aanklacht is vrijdag bekendgemaakt, melden Amerikaanse media. De 53-jarige Kelly is aangeklaagd voor het aangaan van een seksuele relatie met een minderjarig meisje. Hij zou het meisje in 1997 hebben ontmoet, toen ze nog 14 of 15 jaar oud was. Volgens de aanklacht zou Kelly het meisje gedurende vier jaar seksueel hebben misbruikt. Het misbruik wordt toegevoegd aan een al lopende zaak tegen Kelly in Chicago. 

De advocaat van R. Kelly, Steven Greenberg, heeft via Twitter gereageerd: "We zijn op de hoogte van de nieuwe aanklacht. We zullen voor hem blijven vechten en kijken uit naar de dag dat hij vrij zal komen." Kelly zit op dit moment nog vast in Chicago. Naast een gevangenisstraf wil Justitie ook beslag laten leggen op de productiemaatschappij van de voormalige R&B-ster.

Ook in twee andere Amerikaanse staten lopen nog rechtszaken tegen de zanger. 

Lees ook: Ex-vriendin van R. Kelly onthult: “Hij chanteerde meer dan 100 vrouwen en dwong hen om minderjarigen te misbruiken”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.